Skip to content

Stop motion Animatie Workshop

15-100 Gasten

2 uur

Binnen

Samenwerken, Werken onder druk, Probleem oplossen & Creatief

Overzicht Teamuitje 

Creëer je eigen animatiefilm 
Zijn jullie klaar om te stoppen met je huidige baan en in te stappen in de animatie industrie, al is het voor een dag? Onze stop motion animatie workshop is een fantastische teambuilding workshop ontworpen om jouw teams creativiteit te ontdekken.

Ieder team krijgt de opdracht om een korte, geanimeerde film te maken doormiddel van “state-of-the art’ technologie en al de benodigde materialen om jouw creatieve ideeën op het witte doek te krijgen.

Deze activiteit kan zo worden aangepast dat het jouw bedrijfswaarden of merk promoot.

StopMotionListView

Recensies Stop motion Animatie Workshop

Event format

Onze activiteitbegeleider bouwt jouw gewenste locatie om in een filmstudio vol met verschillende opname booths. Als jullie klaar zijn om te starten wordt iedereen verdeeld in kleinere teams van +- 8 personen.

Na de introductie van onze activiteitbegeleider is het tijd om te beginnen met het bedenken van een script en deze uit te werken in een storyboard. Daarna is het tijd voor jouw team om alle benodigdheden te maken zoals de kleipoppen en setdecoraties. 

Als alles voor de eerste scene is gemaakt kan er begonnen worden maken van de stopmotionfilm. Onze activiteitbegeleider is er natuurlijk om jullie te assisteren!

In de grote finale is het tijd om jullie films te laten schitteren op het witte doek en zullen de winnaars bekend worden gemaakt. 

Wat is stop motion?

Stop motion is een animatietechniek waarbij fysieke objecten in kleine stappen tussen de afzonderlijke frames worden bewogen, waardoor de illusie van beweging ontstaat wanneer de frames achter elkaar worden afgespeeld. Het is een proces dat aandacht voor detail vereist, maar het is ook ongelooflijk lonend. Stop motion wordt gebruikt om alles tot leven te brengen, van speelgoed en kleifiguren tot voedsel en huishoudelijke artikelen. Stop motion is een veelzijdige en boeiende vorm van animatie die de tand des tijds heeft doorstaan.

Wat is inbegrepen

  • Ervaren activiteitbegeleider
  • Filmapparatuur, tripods, belichting
  • animatiesoftware
  • Modeleer gereedschap en klei
  • Setdecoraties en knutselmateriaal 
  • Audio/visueel apparatuur
  • Prijzen voor de winnaars 

Geen locatie?

Dat is geen probleem, geef bij je offerte aanvraag aan dat je graag advies wilt in locaties. Wij hebben contacten met de leukste locaties, ook in jouw omgeving.

Animatie workshop: waarom deze activiteit?

Stop motion animatie biedt mogelijkheden voor de ontwikkeling van vaardigheden. Tijdens de workshop leren teamleden verschillende animatietechnieken kennen, waaronder het maken van (klei-)poppen, decorontwerp en camerawerk. Deze praktijkervaring kan teamleden helpen nieuwe vaardigheden op te bouwen en bestaande vaardigheden te verfijnen, wat leidt tot betere werkprestaties en meer voldoening op het werk.

Hoe Stop Motion Animatie Workshops zijn opgebouwd

Een typische stop motion animatie workshop begint met een introductie in de basis van stop motion animatie, inclusief een overzicht van de verschillende animatietechnieken die in het proces worden gebruikt. Daarna werken de teamleden samen om hun korte film te plannen en te ontwerpen, inclusief het maken van storyboards en het bouwen van sets en poppen. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers begeleiding van een ervaren animator, die feedback en tips geeft om hun project te verbeteren.

Zodra de ontwerpfase is afgerond, begint het team met het vastleggen van stilstaande beelden en het aan elkaar rijgen daarvan tot hun uiteindelijke film. Dit is het meest tijdrovende deel van het proces, maar ook het meest lonende, omdat de teamleden hun harde werk tot leven zien komen op het scherm.

Waarom Stop Motion animatie een unieke en gedenkwaardige ervaring is

Stop motion animatie is een unieke en gedenkwaardige ervaring die verschilt van alle andere teambuildingactiviteiten. In tegenstelling tot meer traditionele teambuildingactiviteiten kunnen teamleden met stop motion animatie hun verbeelding en creativiteit gebruiken om een verhaal te vertellen. Deze ervaring is niet alleen leuk, maar helpt teamleden ook hun vaardigheden te ontwikkelen en sterkere relaties met elkaar op te bouwen.

Bovendien is stop motion animatie een geweldige manier om een blijvende herinnering aan jullie teambuildingevenement te creëren. De uiteindelijke film kan worden gedeeld met het team en laat hun harde werk en creativiteit zien. Deze film kan ook dienen als een herinnering aan de ervaring, zodat de teamleden de positieve relaties en vaardigheden die ze tijdens de workshop hebben ontwikkeld kunnen behouden.

Liever een andere activiteit?

Interesse in deze activiteit?Vraag geheel vrijblijvend een offerte

Vraag?

Bedrijfsnaam
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Gewenste activiteit
Gewenste activiteit (2)
Gewenste activiteit (3)
Geschat aantal personen
Budget
Locatie activiteit
Datum activiteit
Aanvullende informatie