Skip to content

Teambuilding spellen voor volwassenen: 11 beste in 2023

Hier vind je onze lijst van beste teambuilding spellen voor volwassen.

Teambuilding spellen zijn competitieve activiteiten om de productie te vergroten en de band binnen het team hechter te maken. Sommige voorbeelden zijn: moordspel, escape games en bingo. Het doel van deze spellen is om jouw medewerkers connecties met elkaar te laten maken wat resulteert in een betere communicatie, werkgeluk en behoudt van trouwe medewerkers. Deze spellen zijn ook wel bekend onder de noemer “Teambuilding activiteiten”.

Deze lijst bevat:

Bekijk daarom snel onze complete lijst!

Teambuilding spellen op kantoor

Lijst van teambuilding spellen

Van spellen die zorgen dat iedereen blijft staan tot de spellen die kennis testen, deze verrassend leuke teambuilding spellen zullen zeker een hit zijn op jouw kantoor. In dit artikel vind je specifieke spellen voor in de zorg.

1. Teambuilding bingo

Teambuilding bingo is een leuke DIY-teambuilding spel om jouw collega’s beter te leren kennen. Voorafgaand aan het spel brainstormt iedereen over een reeks eigenzinnige ervaringen die is gebeurd binnen het bedrijf, iedereen maakt hiervan een bingo kaart bestaande uit een matrix van 5×5. Tijdens het spel vraagt telkens om de beurt een speler of iemand iets heeft wat in een van zijn vakjes staat. Heeft een speler die ervaring gehad, dan tekent die persoon het overeenkomstige vakje af op de bingokaart, de vraagsteller mag het vakje afkruisen als minimaal één iemand anders ook deze ervaring heeft meegemaakt. De eerste speler die genoeg vakjes heeft verzameld om een horizontale, verticale of diagonale lijn over het bord te vormen, wint de ronde.

2. Pubquiz Trivia

Pubquiz trivia is een geweldig bedrijfsspel voor teambuilding dat de kennis van jouw team test, zelfs als alcohol op jouw werkplek niet is toegestaan. Maak eerst een lijst met triviavragen. De beste triviavragen gaan over verschillende onderwerpen en bevatten algemene kennisvragen. Nadat je jouw vragen hebt bedacht, verdeel je de spelers in teams. De teamleden mogen natuurlijk met elkaar overleggen voordat ze antwoord geven. Het team dat de meeste vragen juist beantwoordt, wint. Dit is een geweldig spel voor teambuilding omdat teams moeten samenwerken en kennis moeten bundelen om te slagen.

3. Raad de baby

Raad de baby is een charmant spel waarbij teamleden moeten zien te achterhalen wiens babyfoto van wie is. Voordat het spel begint, vraag de teamleden een baby- of peuterfoto in te sturen. Hang vervolgens de babyfoto’s op waar iedereen ze kan zien en laat de teamleden een formulier invullen of gebruik post-it briefjes om de antwoorden te noteren. Het teamlid dat de meeste babyfoto’s juist opnoemt, wint. Raad de baby brengt het team samen door hen uit te nodigen hun kindertijd te delen met andere teamleden.

4. Geheime Gever

Gebaseerd op Secret Santa is Geheime Gever een cadeau-uitwisselingsspel dat je op elk moment van het jaar kunt spelen. Spelers trekken lootjes met namen en krijgen een onderwerp mee om zo een cadeau te kopen. Om de geschenken eerlijk en van gelijke kwaliteit te houden, stel je een prijslimiet in en sponsor je de aankoop als bedrijf. Op de afgesproken dag worden de cadeaus verzameld en aan iedereen uitgedeeld. Tijdens de cadeau-uitwisseling raden de teamleden wie hun geheime gever is. Raadt een teamlid het goed, dan wint hij/zij! Geheime gever is een geweldig spel omdat het teamleden aanmoedigt om meer over elkaar te weten te komen om het perfecte cadeau te kopen. En wie houdt er niet van een leuke verrassing?

5. Moord mystery party

Voor fans van moordmysteries zoals Knives Out, een moordmysteriefeest is een rollenspel geschikt voor teambuilding. Iedere deelnemer krijgt een personage die ze op dit feest mogen vertolken. Om een moordspel goed te laten slagen is het aan te raden een professioneel bedrijf in te schakelen of om een script te kopen. Spelers met meer ervaring kunnen naast het geschreven script ook extra verhaallijnen erbij verzinnen en ter plekke improviseren, voor de onervaren spelers is het aan te raden om zich aan het script te houden. Om je team verder te stimuleren, kun je teamleden ook belonen voor het beste kostuum of acteerwerk, daarnaast is het natuurlijk leuk om diegene die als eerste de moordenaar raadt een leuke prijs te geven.

6. Moordspel case oplossen

Net zo spannend als een moord mystery party maar dan zonder het rollenspel. Voor mensen die niet zo van het acteren zijn of ongemakkelijk worden van acteren zijn er ook moordspellen die als een soort van escape room zijn opgezet. Tijdens een moordspel case oplossen ga je als team als een detective team aan de slag om bewijs, getuigenverklaringen en puzzels te analyseren om op deze manier tot een moordenaar te komen.

7. Good-old Twister

Twister is een spel waarbij deelnemers worden uitgedaagd om bepaalde lichaamsdelen op gekleurde stippen op een mat te plaatsen. Bijvoorbeeld, linkerhand groen, rechterbeen rood. Iedereen die ooit op de Twister-mat is gestapt, weet dat de spelers snel in menselijke krakelingen veranderen. Het spel vereist communicatie, zeker als je enige persoonlijke ruimte wilt behouden. Bijvoorbeeld, “misschien als je je linkerbeen naar de hoek van de mat beweegt…” of “excuseer me, ik schuif mijn rechterhand op deze blauwe stip bij je elleboog”.

Je moet met de andere spelers praten om te voorkomen dat je in  elkaar verstrengeld raakt of geen zet meer kan doen. Twister leert vaardigheden als communicatie en samenwerking. Het spel breekt snel barrières af.

8. Fit met een workout challenge

Geïnspireerd door de TikTok hit “Zie 10, doe er 10″, is Workout Challenge. In deze challenge dagen de deelnemers elkaar uit.  Elke dag begint een teamlid met het opnemen van een video waarin hij tien push-ups doet en stuurt deze naar een groepschat, waarbij hij een ander teamlid tagt. Het getagde teamlid moet dan tien push-ups doen en iemand anders taggen, en zo door. Wie aan het eind van de dag verzuimt tien push-ups te doen, verliest en moet voor alle anderen een kop koffie kopen. De Workout Challenge is een fantastisch teambuildingsspel omdat het uw team actief houdt. Actief blijven is vooral belangrijk omdat veel kantoorbanen vereisen dat mensen lange tijd zitten.

9. Forensisch schets artiest

Forensisch Schets Artiest is een boeiend kantoorspel dat de communicatie- en tekenvaardigheden van jouw team op de proef stelt. Verdeel je team in tweeën en zet de scène op door uit te leggen dat er net een overval heeft plaatsgevonden. Wijs voor elk team een forensische schetser aan en benoem de andere teamleden als getuigen van de overval. Buiten het zicht van de schetser laat de rest van het team een gezicht zien dat door een willekeurige gezichtsgenerator is gemaakt. De getuigen moeten het gezicht beschrijven aan de tekenaar, die moet proberen het gezicht na te maken op basis van de beschrijvingen van het team. De schets die het dichtst bij het gegenereerde gezicht komt, wint!

10. Vijf klikken verwijderd

Net als Six Degrees of Separation is vijf klikken verwijderd een online teambuildingsspel waarbij teamleden in vijf klikken twee niet gerelateerde Wikipedia-pagina’s met elkaar proberen te verbinden. Selecteer om te beginnen twee onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben. Vraag je team vervolgens om de interne links van de eerste pagina Wikipedia-pagina te gebruiken om naar de tweede te navigeren. Vijf klikken verwijderd is een spel dat jouw team zowel kennis bijbrengt over minder bekende onderwerpen als de onderzoek vaardigheden van het team aanscherpt.

11. Heads Up!

Heads Up! is een app-gebaseerd gezelschapsspel dat ook leuk kan zijn op kantoor. Heads Up! Kun je met een willekeurig aantal personen spelen, waardoor het geschikt is voor zowel grote als kleine groepen. Eerst kiezen de spelers een deck kaarten en vervolgens houdt een teamlid een telefoon tegen zijn voorhoofd zodat het scherm naar buiten is gericht. Er verschijnt een woord op het scherm en de andere spelers geven hints om het teamlid met de telefoon te helpen raden wat het woord is. Heads Up! is een opwindend teamspel omdat het een leuke situatie creëert waarin je team moet samenwerken om te winnen.

De app is hier te downloaden

FAQ: Teambuilding spellen

Weet je niet zeker wat een teambuildingsspel is of waarom je het zou moeten doen? Hier zijn enkele veelgestelde vragen over teambuilding spellen om je te helpen.

Wat zijn teambuilding spellen?

Teambuilding spellen zijn spelletjes waarvan het belangrijkste doel is de productiviteit te bevorderen en vriendschappen tussen teamleden te creëren. Deze spelen hebben meestal een lage inzet en zijn gericht op plezier, en zijn geen harde wedstrijden. Deze activiteiten staan ook bekend als “teambindingsspellen”, “teamspellen voor op het werk”, ” teambuilding activiteiten”.

Waarom zijn teambuilding spellen belangrijk?

Het spelen van teambuilding spellen en het doen van teambuilding activiteiten is een manier voor mensen om op een leuke, sociale manier met elkaar om te gaan. Deze interacties creëren sterke banden, verbeteren de communicatie en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van het spelen van teambuilding spellen?

De voordelen van het spelen van teambuilding spellen zijn onder andere

 • Het bevorderen van vriendschappen tussen teamleden
 • Benadrukken van de bedrijfscultuur
 • Verborgen talenten naar boven halen
 • Stimuleren van teamsamenwerking
 • Gedeelde herinneringen creëren
 • Het moreel van het team verhogen
 • De productiviteit van het team stimuleren
 • Versterken van de communicatie
 • Het aanscherpen van conflictoplossing
 • De eentonigheid van de werkweek doorbreken
 • Stimuleren van nieuwe vaardigheden
 • Creativiteit stimuleren

Deze voordelen zijn allemaal goede redenen waarom jouw team zou moeten investeren in teambuilding spellen. Niet alleen zal je team beter werken, maar je collega’s zullen ook plezier hebben en gelukkiger zijn tijdens het werk.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
 • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
 • Full-service evenementenbedrijf
 • Ervaren gastheren/vrouwen
 • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
 • Locatie-sourcing diensten
 • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen