Skip to content

Origineel personeelsuitje organiseren

Kamperen als origineel uitje

Het organiseren van een personeelsuitje is meer dan een leuke dag uit; het is een essentieel onderdeel van teambuilding en bedrijfscultuur. Als je op zoek bent naar ideeën om een origineel personeelsuitje te organiseren, dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu een manager bent die het team dichter bij elkaar wil brengen of een HR-professional die de taak heeft gekregen om een personeelsuitje te organiseren, dit artikel biedt je een scala aan leuke en originele tips. Van de basisplanning tot de uitvoering, en van het aanvragen van een offerte tot tips voor het besparen van kosten, we hebben alles gedekt. Het is tijd voor een personeelsuitje dat niet alleen leuk en onderhoudend is, maar ook gedenkwaardig en uniek. Laten we beginnen!

Waarom een origineel personeelsuitje belangrijk is

Een goed georganiseerd, leuke en originele personeelsuitje kan een enorme impact hebben op de werksfeer en de motivatie van je team. Het biedt een uitgelezen kans voor iedereen om samen met collega’s te ontspannen en mooie herinneringen samen te maken. Het kan de teamgeest en individuele motivatie stimuleren en zorgen voor een positievere werkplek.

Het belang van creativiteit en originaliteit voor de beste ervaring

Het lijkt misschien makkelijker om voor een standaard bedrijfsuitje te kiezen, maar het organiseren van originele personeelsuitjes heeft zijn eigen unieke voordelen. Originaliteit en creativiteit maken het uitje niet alleen leuker, maar ook memorabel. Een unieke ervaring wordt een verhaal dat teamleden graag delen, zowel binnen als buiten het kantoor. Dit soort ervaringen draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur en helpt bij het opbouwen van een sterk teamgevoel.

Begin bij de basis: Planning

Timing en locatiekeuze

Voordat je een vrijblijvende offerte kunt aanvragen voor je personeelsuitje, is het belangrijk om de datum en de locatie vast te stellen. Houd rekening met de agenda’s van je teamleden en met andere bedrijfsactiviteiten die kunnen conflicteren met het uitje. Of je nu op zoek bent naar een leuk dagje uit met je collega’s in een lokaal recreatiegebied of een meer avontuurlijke bestemming, de keuze van de locatie moet praktisch zijn voor iedereen.

Aantal deelnemers en hun interesses

Het volgende punt op je checklist voor het plannen van het perfecte personeelsuitje is het schatten van het aantal deelnemers. Een te kleine ruimte kan het evenement ongemakkelijk maken, terwijl een te grote ruimte het onpersoonlijk kan maken. Overweeg ook om een korte enquête te houden om de interesses van jou en je collega’s te peilen. Dit zal je helpen om een activiteit te kiezen die iedereen aanspreekt.

Vervoer en logistiek

Als de locatie niet op loopafstand is, moet je ook nadenken over het vervoer. Dit is het moment om een keuze te maken: regel je gezamenlijk vervoer of komt iedereen op eigen gelegenheid? Gezamenlijk vervoer geeft collega’s extra tijd om te socialiseren en kan helpen om de dag met je collega’s soepeler te laten verlopen.

Originele ideeën voor een uitje

Het vinden van ideeën voor originele en actieve personeelsuitjes kan soms een uitdaging zijn, vooral als je iets wilt dat past bij alle teamleden. Hier zijn enkele suggesties die gegarandeerd zorgen voor een van de leukste personeelsuitjes in Nederland:

Pubquiz Aangepast aan Bedrijf

Een quizshow kan een interactieve en spannende keuze zijn voor jou en je collega’s. Het unieke aan deze aanpak is dat je de quiz kunt aanpassen aan je eigen bedrijf of team, compleet met codes en raadsels die specifiek zijn voor je organisatie. Dit maakt het evenement niet alleen leuk, maar ook zeer gedenkwaardig.

Deze pubquiz kunnen we volledig aanpassen

Creatieve Workshops

Als je op zoek bent naar creatieve personeelsuitjes, zijn workshops zoals schilderen of koken een geweldige optie. Deze activiteiten zijn niet alleen ontspannend maar ook zeer interactief, en ze geven je team de kans om hun creatieve vaardigheden te tonen en te ontwikkelen.

Bekijk hier ons ruime aanbod

Themadag zoals Wilde Westen of Highland Games

Voor de avontuurlijke zielen onder ons zijn themadagen zoals een Wilde Westen-avontuur of Highland Games een fantastisch idee. Deze uitjes zijn gevuld met actie en avontuur en bieden verschillende opdrachten die zowel leuk als uitdagend zijn. Het is een geweldige manier om samen met je team iets volledig anders te doen.

Nog niet genoeg inspiratie voor personeelsuitje? Kijk dan onze activiteitenpagina. 

Hoeveel kost een personeelsuitje gemiddeld?

De kosten van een personeelsuitje kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie, activiteiten en andere factoren. Je kunt denken aan een bedrag vanaf ongeveer € 25,- tot € 150,- per persoon.  Over het algemeen kunnen Personeelsuitjes in Nederland worden ingedeeld in drie prijsklassen 

 • Laag budget: Tot €50 per persoon. Dit zijn vaak de meer eenvoudige maar nog steeds leuke personeelsuitjes, zoals een dag op het strand of een picknick in het park.
 • Middenklasse: €50 tot €150 per persoon. Denk aan een heerlijk diner in een goed restaurant, een escape game, of een sportieve activiteit waarbij verschillende opdrachten moeten worden uitgevoerd.
 • Hoog budget: €150 en hoger per persoon. Dit zijn de personeelsuitjes waarbij echt iets voor jou en je team wordt georganiseerd, zoals een weekendje weg of een luxe boottocht.

Voorbeeldkosten voor verschillende soorten uitjes

Bij het plannen van het perfecte personeelsuitje voor jullie is het nuttig om voorbeelden van kosten te hebben:

 • Escape Game: Afhankelijk van de locatie en het aantal deelnemers, kunnen de kosten variëren van €25 tot €40 per persoon.
 • Heerlijk diner: Een diner in een middelmatig tot luxe restaurant kan tussen de €50 en €100 per persoon kosten.
 • Themadag met verschillende opdrachten: Dit soort uitjes zijn meestal aan de duurdere kant, met prijzen die kunnen oplopen tot €150 per persoon of meer.

Verborgen kosten om rekening mee te houden

Naast de directe kosten zijn er ook verborgen kosten waar je rekening mee moet houden tijdens dit personeelsuitje:

 • Vervoer: Als het personeelsuitje niet op een gemakkelijk bereikbare locatie is, kunnen de kosten voor vervoer snel oplopen.
 • Eten en drinken: Tenzij dit in het arrangement is opgenomen, kunnen de kosten voor eten en drinken aanzienlijk zijn.
 • Overige kosten: Denk aan parkeerkosten, fooien, of extra kosten voor speciale verzoeken.
 • Loonkosten?: Lees hier wanneer een personeelsuitje als werktijd wordt gezien. 

Budget personeelsuitje: Tips om kosten te besparen

Het plannen van een personeelsuitje kan soms een dure aangelegenheid zijn, maar er zijn diverse manieren om kosten te besparen. Of je nu op zoek bent naar een leuk personeelsuitje of een meer uitdagende activiteit, deze budgetvriendelijke tips kunnen je helpen:

Activiteit op eigen locatie

Eén van de meest effectieve manieren om kosten te besparen is door het evenement op de eigen bedrijfslocatie te houden. Dit bespaart niet alleen geld op de huur van een externe locatie, maar het elimineert ook de kosten en logistiek die komen kijken bij het vervoer. 

Activiteit combineren met “American party”

Als jullie eigen locatie al is gekozen, overweeg dan om het personeelsuitje te combineren met een “American party.” Hierbij brengt iedereen iets mee om te eten of te drinken, wat de kosten voor catering aanzienlijk kan verlagen. Niet alleen vermindert dit de uitgaven, maar het voegt ook een persoonlijke noot toe aan het evenement en kan de teamgeest bevorderen.

Laat ons helpen

Als je er klaar voor bent om de eerste stappen te zetten, begin dan vandaag nog met het plannen van een onvergetelijk personeelsuitje. Wij helpen je graag bij elke stap, van het genereren van de leukste ideeën tot het aanvragen van een gratis offerte. Of je nu kiest voor een quiz die is aangepast aan je bedrijf, een creatieve workshop of een themadag vol actie en avontuur, het belangrijkste is dat je de tijd neemt om iets speciaals te creëren dat echt resoneert met je team.

Dus waar wacht je nog op? Neem contact met ons op en zet de eerste stap naar een personeelsuitje waarbij jij en je collega’s mooie herinneringen zullen maken. Maak van je volgende personeelsuitje een ervaring om nooit te vergeten.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
 • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
 • Full-service evenementenbedrijf
 • Ervaren gastheren/vrouwen
 • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
 • Locatie-sourcing diensten
 • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen