Skip to content

Highland games bedrijfsuitje

15-1000+ Gasten

2 uur

Binnen / Buiten

Uniek, competitief & plezier

Overzicht Highland games

Wie weet deze Schotse spellen te winnen?

Uw zomerfeest, bedrijfsuitje of teamuitje op het platteland
Wie is de sterkste Schot? Wie wordt de volgende lijfwacht van de koning? Kom erachter bij de Highland Games – tactiek, teamgeest en veel plezier gegarandeerd.

De Highland Games gaan terug naar de tijd van de Keltische koningen in Schotland. Ze werden gehouden om de sterkste en snelste mannen van Schotland te vinden, die dan vaak lijfwachten en boodschappers voor de koning werden.

Maar ook veel spellen uit het dagelijks leven werden in de Highland Games geïntegreerd.

 

Highland games teambuilding

Recensies Highland games bedrijfsuitje

Event overzicht

Ontdek het outdoor uitje voor alle evenementen

Zijn jullie klaar om gekleed te gaan in een traditionele kilt en jullie uithoudingsvermogen te testen terwijl de doedelzakmuziek luid hoorbaar is? Ga de strijd met elkaar aan en zorg voor een sportieve dag die bovenal gezelligheid teweeg brengt. Of je nu het grootste evenement organiseert of een knus bedrijfsuitje, wij dompelen jullie met onder in de Schotse cultuur. Tonen jullie je teamspirit?

De leukste Schotse spellen:

Wij hebben de leukste spellen voor jullie geselecteerd zoals ze overal in Schotland en de Highlands gespeeld worden. 

  • Hooi Toss- Een zak hooi wordt zo ver mogelijk gegooid met een hooivork.
  • Tossing The Wellie – Lange afstand gooien met rubberen laarzen (Wellingtons=Wellies). Historisch gezien gooide de huisvrouw, bezorgd om de netheid van het huis, de vuile laarzen waarmee de man het huis binnenkwam in een “hoge boog” naar buiten.
  • Tug – o – war (touwtrekken) – touwtrekken door 2 groepen Schotten in kilt.
  • “The darn barrel” – Met veel handigheid, snelheid en een portie moed moet een vat van 300 l gevuld worden met water. De moeilijkheid is dat er 30 gaten in het vat zitten.

Andere spellen: Boomstam spijkerwedstrijd, bierpul sjoelen, vat rollen, kruiwagenrace, boogschieten.

Locatie en arrangementen voor de eeuwige roem

highland games vinden plaats op iedere gewenste locatie. We kunnen deze activiteit vrijwel overal organiseren. Denk hierbij aan jullie eigen bedrijfslocatie die we met Schots decor kunnen aankleden om helemaal in de stemming te komen of een horeca locatie (waar ze natuurlijk Schotse kledij toestaan). 

Ook als jullie deze uitjes willen combineren met eten en drinken, misschien weten hoe de Schotse keuken proeft? Vraag het ons gerust. 

Wat is inbegrepen

  • Verschillende spellen die passen bij de Highland Games
  • Competitie op alle onderdelen
  • Begeleiding door ervaren spelbegeleiders
  • Alle benodigdheden
  • Prijsuitreiking

Geen locatie?

Dat is geen probleem, geef bij je offerte aanvraag aan dat je graag advies wilt in locaties. Wij hebben contacten met de leukste locaties, ook in jouw omgeving.

Waarom de Schotse olympische spelen teamspirit verhogen

Geschiedenis van de highland games.

Ze werden traditioneel ontworpen om de kracht, de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van de krijgersclans te testen. De spelen zijn een levendige mix van sportevenementen, traditionele dansen en muzikale doedelzak optredens, allemaal onderstreept door een diep gemeenschappelijke geest die doorklinkt in het gelach, gejuich en gedeelde ervaringen.

Nu zijn deze spelen in opkomst als een uniek hulpmiddel voor het stimuleren van teambuilding en samenwerking in verschillende omgevingen, van bedrijfsuitjes tot teambuilding evenementen.

Kracht in diversiteit
De Highland Games omvatten een grote verscheidenheid aan evenementen, die elk verschillende vaardigheden vereisen. Sommige vereisen fysieke kracht, zoals “Hooi Tosss” en “Tug – o – war”, terwijl andere zoals “bierpul sjoelen” behendigheid en precisie vereisen. 

Deze diversiteit aan evenementen zorgt ervoor dat iedereen een kans krijgt om uit te blinken, ongeacht hun fysieke vaardigheden, en bevordert inclusie en het gevoel erbij te horen. Teams realiseren zich snel dat succes afhankelijk is van de gecombineerde kracht van elk lid, waardoor een cultuur van wederzijds respect en samenwerking ontstaat.

De kloof overbruggen
Bij traditionele teambuilding oefeningen kan de kloof tussen leidinggevenden en medewerkers duidelijk worden, soms zelfs versterkt. De Highland Games bieden een gelijk speelveld, een omgeving waar hiërarchieën tijdelijk worden opgeschort. Hier kunnen CEO’s worstelen in het touwtrekken, terwijl een stagiair schittert in het boogschieten.

Deze verandering in dynamiek stimuleert open communicatie en empathie, kwaliteiten die terugkomen op de werkplek en de effectiviteit en cohesie van het team verbeteren.

Traditioneel
Door deel te nemen aan de Highland Games boren teams ook een rijke culturele traditie aan. De spelen zijn niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een levendige vertoning van muziek, dans en gemeenschap. Deze onderdompeling in de traditie helpt om een gevoel van een gezamenlijk doel en een collectieve identiteit bij te brengen, essentiële onderdelen van sterke, succesvolle teams.

Interesse in deze activiteit?Vraag geheel vrijblijvend een offerte

Vraag?

Bedrijfsnaam
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Gewenste activiteit
Gewenste activiteit (2)
Gewenste activiteit (3)
Geschat aantal personen
Budget
Locatie activiteit
Datum activiteit
Aanvullende informatie