Skip to content

Top 8 event catering ideeën voor jouw volgende bedrijfs events.

Foodtruck als event catering op bedrijfsfeest

Het kiezen van de juiste cateringservice voor je speciale evenementen kan het verschil maken bij het creëren van een onvergetelijke ervaring. Van bruiloften en verjaardagen tot bedrijfsfeesten en jubilea, het eten en drinken dat je serveert kan een blijvende indruk achterlaten op je gasten. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, is het essentieel om deze ultieme gids te volgen bij het kiezen van een cateringservice.

Maak je droomevenement werkelijkheid met evenementencatering
Catering speelt een cruciale rol bij het omtoveren van je speciale gelegenheid tot een onvergetelijke ervaring. Of je nu een bedrijfsevenement of ander soort bijeenkomst plant, het kiezen van de juiste cateringservice kan het verschil maken. Met hun expertise en aandacht voor detail zorgen professionele cateraars ervoor dat elk aspect  wordt verzorgd, zodat jij je kunt concentreren op genieten en het creëren van blijvende herinneringen.

Bij het organiseren  komen talloze taken kijken. Van het kiezen van de locatie en het decor tot het versturen van uitnodigingen en het coördineren van de logistiek – het kan snel overweldigend worden. Dit is waar catering je ultieme bondgenoot kan zijn.

Lees hier meer over een succesvol bedrijfsevenement organiseren, het organiseren van een zomerfeest of de perfecte nieuwjaarsborrel.

Top 8 event catering concepten voor je bedrijfsfeest

Als het gaat om het plannen van een bedrijfsfeest, is een van de belangrijkste factoren die het feest kunnen maken of breken de cateringservice. Het eten en drinken speelt een cruciale rol bij het creëren van een gedenkwaardige ervaring voor je gasten. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en een positieve indruk achterlaat op je gasten, is het essentieel om de juiste cateringservice te kiezen die aansluit bij je gewenste concepten. 

1. Themacatering:

Breng wat plezier in je bedrijfsevenement door een thema te implementeren voor je catering. Je kunt een thema kiezen dat gerelateerd is aan de bedrijfstak van het bedrijf, het doel van het evenement of iets heel anders en onverwachts. Als je bedrijf bijvoorbeeld gespecialiseerd is in technologie, kan een futuristisch menu met ruimtethema en moleculaire gastronomie een hit zijn. Of, voor een meer ontspannen feest, een tropisch strandfeest met zeevruchten en cocktails kan het interessant houden.

2. Compleet Food Trucks festival: 

Het aanbieden van catering in een foodtruck is een trendy, ontspannen benadering van eten voor evenementen, vooral voor buitenevenementen of informele bedrijfsevenementen. De verscheidenheid aan keukens die foodtrucks aanbieden is enorm, van broodjes gourmetburgers tot ambachtelijk ijs. Bovendien voegen foodtrucks een onderhoudend visueel element toe dat de sfeer van je party kan aanvullen.

3. Interactieve eettentjes:

Een interactief eetstation zorgt niet alleen voor lekker eten, maar biedt ook entertainment en netwerkmogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan sushi-rolstations, bouw-je-eigen-taco kraampjes, een barbecue workshop of zelfs een zone waar je pizza’s voor fijnproevers kunt maken. Het moedigt gasten aan tot interactie en een gedeelde ervaring, wat netwerken en kameraadschap bevordert. 

4. Catering gericht op duurzaamheid:

Nu er steeds meer aandacht is voor het milieu, kan een cateringoptie die de nadruk legt op duurzaam, lokaal geproduceerd voedsel een geweldig gespreksonderwerp zijn. Laat zien dat je bedrijf zich inzet voor groene praktijken door biologisch voedsel, lokaal gebrouwen dranken en een menu aan te bieden dat is ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan.

5. Gezondheidsbewuste menu’s:

Nu wellness voor velen een topprioriteit aan het worden is, kan een gezondheidsbewust menu op je bedrijfsevenement gewaardeerd worden. Overweeg om een reeks voedzame, uitgebalanceerde opties aan te bieden, waaronder vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten. Je kunt ook verse smoothierepen of snackstations met veel voedingsstoffen aanbieden waar gasten van kunnen genieten.

6. Fusionkeuken:

 Laat je gasten raden met een diner dat elementen uit verschillende culinaire tradities combineert. De fusionkeuken kan een spannende manier zijn om je bedrijfsevenement op te fleuren met unieke smaken en presentaties die de gasten verrassen en verrukken.

7. Persoonlijk dineren:

Het personaliseren van de eetervaring kan indruk maken op de deelnemers en laten zien dat je om hun individuele voorkeuren geeft. Dit kan bijvoorbeeld door voorafgaand aan het feest te peilen naar dieetwensen en favoriete keukens of door aanpasbare maaltijdopties aan te bieden.

8. Koffiebar voor fijnproevers:

Als afsluiter, of voor een broodnodige opkikker tussen de middag, kun je een koffiebar voor fijnproevers overwegen. Huur professionele barista’s in om espresso, lattes, cappuccino’s en meer te serveren. Door een verscheidenheid aan koffiesoorten aan te bieden, van brouwsels met één oorsprong tot brouwsels met verschillende smaken, kun je ervoor zorgen dat iedereen iets van zijn gading vindt. Je kunt dit ook combineren met een selectie van gastronomisch gebak of chocolade voor een extra traktatie.

Waarom kiezen voor kwaliteit en een professional inhuren

Kiezen voor kwaliteit en een professionele catering inhuren is een uitstekende beslissing die de algehele ervaring enorm kan verbeteren. Als het gaat om het organiseren van een evenement, spelen het eten en drinken dat geserveerd wordt een cruciale rol bij het achterlaten van een blijvende indruk op je gasten.

Door te kiezen voor kwaliteit boven gemak, zorg je ervoor dat elk aspect draait om uitmuntendheid. Professionele cateraars hebben uitgebreide ervaring in het creëren van uitzonderlijke eetervaringen die specifiek zijn afgestemd op jouw voorkeuren. Ze houden rekening met verschillende factoren zoals het thema, dieetbeperkingen en de gewenste sfeer om menu’s samen te stellen die de verwachtingen zullen overtreffen.

Een van de belangrijkste redenen waarom het inhuren van professionals essentieel is, is hun expertise in het afhandelen van ingewikkelde logistiek achter de schermen. Van het betrekken van verse ingrediënten van betrouwbare leveranciers tot het garanderen dat de juiste technieken voor het bereiden en presenteren van voedsel nauwgezet worden gevolgd – ze laten geen ruimte voor fouten. Deze aandacht voor detail garandeert niet alleen verrukkelijke smaken, maar ook esthetisch verantwoorde opmaak.

Ontdek unieke menu’s en prachtige locaties

Stel je eens voor dat je een bedrijfsfeest geeft waar elke hap creativiteit en innovatie uitstraalt door zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en smaakcombinaties. Door te kiezen voor cateraars die diverse culinaire hoogstandjes bieden, kun je je gasten versteld laten staan van elk gerecht dat ze op tafel geserveerd krijgen.

Een goed versierde locatie is niet alleen sfeerbepalend, maar voegt ook esthetiek toe die het waard is om fotogenieke momenten vast te leggen . Gasten zullen niet alleen genieten van heerlijke maaltijden, maar ook van de prachtige omgeving die speciaal voor hen is gecreëerd.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen