Skip to content

Onvergetelijk nieuwjaarsborrel: Tips & ideeën voor komende jaar

midsection people holding glasses with champagne while celebrating new year scaled

Als het einde van het jaar nadert, is er geen betere manier om dat te vieren dan een onvergetelijk feest op kantoor. Het is een moment om stil te staan bij wat je als team hebt bereikt en uit te kijken naar de nieuwe kansen die voor je liggen. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je nieuwjaarsborrel niet alleen gedenkwaardig is, maar ook iedereen die erbij betrokken is veel plezier en opwinding bezorgt.

Lees hier meer over een succesvol bedrijfsevenement organiserenhet organiseren van een zomerfeest.

Begin het nieuwe jaar met een toast op je team

Een van de beste manieren om een gedenkwaardige en onvergetelijke nieuwjaarsborrel te organiseren is door een toast uit te brengen op je team. Verzamel iedereen, hef het glas en spreek je dankbaarheid uit voor al hun harde werk en toewijding gedurende het jaar. 

Dit eenvoudige gebaar erkent niet alleen de inspanningen van je werknemers, maar bevordert ook een gevoel van kameraadschap en eenheid binnen het team. Het laat zien dat je hun bijdragen waardeert en creëert positiviteit en motivatie voor het komende jaar.

Als je een toast uitbrengt, maak dan van de gelegenheid gebruik om een aantal belangrijke prestaties of mijlpalen te benadrukken die als team zijn bereikt. Deze bemoedigende boodschap zal iedereen inspireren om het komende jaar verder te werken aan nieuwe doelen.

Een leuk nieuwjaarsborrel met een teambuilding activiteit

Op zoek naar een manier om je jaarlijkse bedrijfsfeest op te fleuren? Waarom verwerk je er geen teambuildingactiviteit in die niet alleen blijvende herinneringen creëert, maar ook de band tussen je collega’s versterkt? Een leuk nieuwjaarsfeest met een teambuildingactiviteit is precies wat je nodig hebt om het nieuwe jaar in stijl te beginnen!

Overweeg een trivia-avond of een spelshowachtig evenement te organiseren waarbij collega’s het tegen elkaar opnemen met verschillende algemene kennis vragen of interactieve uitdagingen. Dit stimuleert niet alleen een gezonde competitie onder collega’s, maar zorgt ook voor entertainment gedurende de hele avond.

Dus ga deze oudejaarsavond verder dan het traditionele kantoorfeest en kies voor een feest vol plezier met een de leukste spelletjes. Zo creëer je niet alleen onvergetelijke herinneringen, maar versterk je ook de relaties binnen je team. Maak je klaar om het nieuwe jaar in te luiden met gelach, kameraadschap en een nieuwe eenheid!

Ideeën en tips voor spetterend entertainment

Een populaire feesttruc die je kunt overwegen is het inhuren van professionele goochelaars of illusionisten om verbijsterende acts op te voeren tijdens het evenement. Dit zal iedereen verbazen en verbijsteren als ze getuige zijn van onmogelijke prestaties voor hun ogen. Het zal zeker leiden tot gesprekken en gelach onder je teamleden.

Een ander fantastisch idee voor een feesttruc is het opzetten van een fotohokje met eigenzinnige rekwisieten en kostuums. Moedig je collega’s aan om zich te verkleden in funky outfits, wat rekwisieten te pakken, grappige poses aan te nemen en deze momenten vast te leggen met behulp van gepersonaliseerde fotohokjes. Het voegt een vleugje speelsheid toe en geeft iedereen een aandenken aan het feest.

Als magie of fotohokjes niet helemaal zijn wat je zoekt, wat dacht je dan van verrassingsoptredens zoals dansers, komieken of acrobaten die de sfeer verder kunnen verlevendigen. Onverwachte optredens brengen een verrassingselement met zich mee dat de gasten energie geeft en ze laat verlangen naar meer.

Erken je gewaardeerde medewerkers met een verrassingsbeloning!

Als het gaat om het organiseren van een onvergetelijke nieuwjaarsborrel op kantoor, is een goede manier om je werknemers zich gewaardeerd te laten voelen hun harde werk te belonen met een verrassingsbeloning. Dit kleine gebaar helpt enorm om het moreel van je werknemers op te krikken en een positieve werkomgeving te creëren.

Maar wat voor verrassingsbeloningen kun je geven? Nou, de mogelijkheden zijn eindeloos! Overweeg op maat gemaakte trofeeën of plaquettes om uitstekende prestaties gedurende het jaar te eren. Deze gepersonaliseerde aandenkens dienen niet alleen als een tastbare herinnering aan hun succes, maar werken ook als motivatie voor de toekomst.

Cater het personeelsfeest met lekker eten en drinken

Als het gaat om het organiseren van een onvergetelijke nieuwjaarsborrel op kantoor, is een van de belangrijkste elementen die je evenement kunnen maken of breken het eten. Catering voor je kantoorfeest met lekker en leuk eten stilt niet alleen de eetlust, maar voegt ook een verrukkelijk tintje toe aan het feest als geheel.
In plaats van flauwe en voorspelbare gerechten te serveren, kun je overwegen om een verscheidenheid aan verrukkelijke opties aan te bieden die inspelen op verschillende smaken en dieetvoorkeuren. Of je nu kiest voor fingerfood, een buffet of zelfs een formeel sit-down diner, zorg ervoor dat er voor iedereen iets verleidelijks is. Vergeet ook zeker niet de drankjes, wat zegt meer feest seizoen dan champagne? 
Je kunt de feestelijke sfeer omarmen door traditionele feestdagentraktaties toe te voegen, zoals minisliders gevuld met sappig geroosterde kalkoen of ham. Voeg wat seizoensgebonden bijgerechten toe, zoals knapperige zoete aardappelfrietjes bestrooid met kaneelsuiker of verrukkelijke cranberrysaus naast hartig vlees.

Organiseer een gekostumeerd of gethematiseerd feest vieren op kantoor

Plan je een kantoorfeestje voor oudejaarsavond? Maak het nog spannender en onvergetelijker door een verkleedpartij of themafeest te organiseren! Dit is een fantastische manier om je werknemers erbij te betrekken, creativiteit aan te moedigen en teamgeest te kweken. Dus verzamel je collega’s en laten we eens duiken in een aantal tips over hoe je een onvergetelijk verkleed- of themafeest organiseert op kantoor.

Ten eerste, als je een thema van je feest kiest, bedenk dan wat goed aanslaat bij je team. Kies een thema waar iedereen aan mee kan doen en plezier aan kan beleven. Als inspiratie: filmfiguren, superhelden, beroemde bezienswaardigheden uit de hele wereld, iconische decennia zoals de jaren ’80 of ’90, strandfeesten met Hawaï-shirts en slippers – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Breng meer plezier naar het kantoorfeest

Vergeet de muziek niet! Zorg ervoor dat er de hele avond vrolijke en energieke muziek wordt gedraaid, zodat iedereen zich energiek voelt en klaar is om los te gaan op de dansvloer. Maak een afspeellijst met populaire nummers uit verschillende genres zodat er voor elk wat wils is.

Voor nog meer spanning kun je gedurende de avond verlotingen of prijstrekkingen organiseren waarbij werknemers kans maken op aantrekkelijke prijzen zoals cadeaubonnen, weekendjes weg of kaartjes voor aankomende evenementen. Het vooruitzicht om mogelijk te winnen creëert een element van spanning dat een sprankelend genoegen toevoegt aan elk feest.

Welke activiteiten je ook besluit te integreren in je nieuwjaarsborrel, vergeet niet dat het belangrijkste is om los te gaan en plezier te maken! Omarm de kans voor werknemers om feest te vieren en tot rust te komen na een jaar hard werken. Door meer opwinding, gelach en amusement in het evenement te brengen, weet je zeker dat je een onvergetelijke ervaring creëert waar iedereen tot ver in het nieuwe jaar over zal praten.

Etiquette voor een personeelsfeest en hoe je je eraan houdt

Als je een personeelsfeest bijwoont, kun je met de juiste etiquette naadloos door het evenement navigeren en gênante of ongemakkelijke situaties vermijden. Hier zijn een aantal essentiële tips over kantoorfeest etiquette die ervoor zorgen dat je een positieve indruk maakt:

1. Kleed je gepast:

   Hoewel een kantoorfeest een meer ontspannen sfeer kan hebben in vergelijking met gewone werkdagen, is het cruciaal om je gepast te kleden. Let op de kledingvoorschriften van je werkgever en kies voor feestelijke maar professionele kleding. Vermijd alles wat te onthullend of te casual is. Mocht 

2. Let op je alcoholgebruik:

   Op kantoorfeesten wordt vaak alcohol geschonken, maar matiging is belangrijk. Drink niet te veel alcohol, want dat kan leiden tot onprofessioneel gedrag of een verminderd beoordelingsvermogen. Vergeet niet dat je je nog steeds in een werkomgeving bevindt en dat je je op een respectvolle manier moet gedragen.

3. Ga een gesprek aan:

   Kantoorfeesten bieden een gelegenheid om met collega’s te socialiseren buiten de gebruikelijke werkcontext. Probeer gesprekken aan te knopen met verschillende collega’s, ook met medewerkers van andere afdelingen of teams met wie je misschien niet regelmatig contact hebt.

4. Wees bedacht op roddelen:

   Hoewel feestjes op kantoor vaak een meer ontspannen omgeving creëren, moet je onthouden dat roddelen op de werkplek nog steeds koste wat kost moet worden vermeden. Ga geen negatieve discussies aan over collega’s of bespreek geen vertrouwelijke zaken met betrekking tot het bedrijf.

5.Professionaliteit behouden:

   Ook al zijn kantoorfeesten bedoeld om gezellig te zijn, het is belangrijk om te onthouden dat je nog steeds je professionele zelf en het bedrijf vertegenwoordigt. Vermijd ongepast gedrag of taalgebruik dat je reputatie kan schaden.

Door deze etiquette-richtlijnen voor kantoorfeesten te volgen, kun je zorgen voor een soepele en plezierige tijd zonder je professionaliteit uit het oog te verliezen. Vergeet niet om te ontspannen, plezier te maken en positieve herinneringen te creëren met je collega’s in een feestelijke sfeer!

 
leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen