Skip to content

Een onvergetelijk Bedrijfs Zomerfeest plannen: Ideeën en tips

Collega's in een relaxt hoekje op het strand

Zomerfeest plannen in 5 eenvoudige stappen 

Met de zomer voor de deur is het tijd om het perfecte bedrijfsevenement te gaan plannen. Plan je altijd de bedrijfsfeesten? Of is dit je eerste keer? In dit artikel geven we handige ideeën en tips om het perfecte feest te creëren. Maak je klaar om de zomer te beginnen met een fantastisch feest waar iedereen versteld van zal staan. Of je nu ervaring hebt met het plannen van evenementen of er nieuw in bent, dit artikel zal je helpen. We delen geweldige ideeën en tips om een gedenkwaardig feest te geven dat iedereen zich zal herinneren. Dus pak je blocnote en maak je klaar om de ultieme feestplanningsgoeroe te worden!

1. Kies de perfecte locatie of evenementenruimte 

Het eerste waar je aan moet denken bij het plannen van een perfect evenement is het kiezen van de ideale locatie. De locatie van je feest kan de toon zetten voor het hele evenement en bijdragen aan het succes ervan. Van het standaard strand tot uit je dak gaan met een zwembadfeest, de locatie is een belangrijk onderdeel. 

Om te beginnen moet je nadenken over het aantal gasten dat je gaat uitnodigen. Het is belangrijk dat de locatie genoeg ruimte heeft voor al je gasten. Dit is iets wat je eerst moet controleren. Zoek een ruimte die voldoende ruimte biedt voor zowel mengen als georganiseerde activiteiten.

Houd daarnaast rekening met eventuele specifieke eisen of voorkeuren van je bedrijf. Als je een formele sfeer wilt, ga dan voor een stijlvolle balzaal of een chique restaurant. Vergeet de locaties met privé-eetruimtes niet. Wil je iets meer ontspannen en ongedwongen? Zoek dan bijvoorbeeld buitenlocaties op: daken, tuinen of zelfs locaties aan het strand.

Verder is het essentieel om rekening te houden met de logistiek bij het kiezen van een locatie. Is er voldoende parkeergelegenheid? Is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer? Deze factoren kunnen het voor iedereen gemakkelijker maken. Zodat werknemers en klanten zonder ongemak aanwezig kunnen zijn. Dit wordt nog belangrijker als je een groot evenement organiseert. 

Vergeet voorzieningen niet! Misschien heb je audiovisuele apparatuur of podia nodig voor live optredens. Controleer of deze voorzieningen worden geleverd door de locatie of dat ze moeten worden geregeld.

Dus tot slot:

 • Bepaal de grootte van de groep.
 • Zoek naar locaties die gespecialiseerd zijn in privé-evenementen en neem de tijd om de verschillende opties te bekijken.

Zo vind je degene die perfect aansluit bij het zomer werk feest. 

Zomerse decoraties op het strand

2. Word creatief met het thema van het personeelsfeest 

Een van de belangrijkste elementen die het verschil kunnen maken is het kiezen van een creatief en boeiend thema. Een goed doordacht thema bepaalt de sfeer van het evenement. Bovendien biedt het werknemers de gelegenheid om te ontspannen en plezier te maken.

Houd om te beginnen bij het kiezen van een thema rekening met de cultuur en waarden van je bedrijf. Het moet aansluiten bij je merkimago en aanslaan bij je werknemers. Je kunt kiezen voor een tropische luau als je een relaxte strandsfeer wilt creëren. Ga voor een retro jaren 80 thema vol neon-kleuren en iconische muziek als je nostalgie wilt oproepen.

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, verwerk het dan in elk aspect van het feest. Denk hierbij aan versieringen, uitnodigingen, activiteiten, eten, drinken en zelfs kledingvoorschriften. Het creëren van consistentie in al deze elementen zal de ervaring verbeteren. Dompel de deelnemers volledig onder in het gekozen thema. Wees niet bang om buiten de gebaande paden te denken en creatief te zijn met hoe je het thema uitvoert!

Overweeg interactieve elementen toe te voegen, zoals fotohokjes of aangepaste spelletjes. Deze kunnen zorgen voor eindeloos vermaak en tegelijkertijd iedereen aanmoedigen om mee te doen.

Het aanbieden van thema-attributen zoals kleurrijke hoeden kan helpen om barrières tussen collega’s te slechten. Collega’s die normaal niet met elkaar omgaan. Zulke kleine details leiden tot opwinding in gesprekken en zorgen voor betrokkenheid tussen medewerkers van verschillende afdelingen of niveaus binnen de organisatie.

Vergeet niet dat elk geslaagd zomerfeest draait om het creëren van een plezierige sfeer. Het kiezen van een spannend thema voegt een extra laag toe aan meeslepende ervaring. Dit zal een blijvende indruk zal achterlaten op de deelnemers, lang nadat ze zijn vertrokken.  Door een speciaal feestthema te bedenken, zorg je ervoor dat dit bedrijfs zomerfeest het beste ooit wordt!

3.Brand alles – van decor tot drukwerk

Een belangrijk aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien is alles van een merk voorzien! Van het decor tot de bewegwijzering. Zo kun je een samenhangende en impactvolle ervaring creëren voor je werknemers en gasten. Vooral als je de merkidentiteit van je bedrijf in verschillende elementen van het evenement verwerkt. Als je begint met je merk in gedachten, kom je tot een nog beter evenementidee. Het tot stand brengen van een sterke band tussen het bedrijf en zijn publiek is afhankelijk van branding. Branding speelt een cruciale rol in dit proces. . Het helpt je merkimago en waarden te versterken. En het maakt een blijvende indruk op iedereen die het zomerfeest bijwoont. Hier zijn wat tips om branding in elk detail te verwerken:

Aangepast decor: Begin met je bedrijfskleuren, logo en slogan in het decor te verwerken. Denk hierbij aan tafellinnen, spandoeken, ballonnen, versieringen en lichteffecten. Zelfs unieke merkattributen die de essentie van de bedrijfscultuur weerspiegelen, zijn geschikt. Het belangrijkste is dat je zorgt voor consistentie in alle ontwerpelementen.

Persoonlijke bewegwijzering: Plaats opvallende borden of banners rond de locatie. Print er aantrekkelijke boodschappen op die direct verband houden met je merkidentiteit. Op deze borden kan belangrijke informatie staan over activiteiten die tijdens het evenement plaatsvinden. Maar ook inspirerende citaten die te maken hebben met je branche of het ethos van je organisatie.

Bedrukte goedies: Iedereen ontvangt graag gratis goodies! Overweeg om swag items met een merknaam aan te bieden. Denk aan T-shirts, waterflessen, petten of zonnebrillen met het logo van je bedrijf. Zo kunnen de deelnemers er tijdens en na het feest van genieten. Deze artikelen voegen een extra persoonlijk tintje toe. Maar nog belangrijker, het zijn fantastische marketingmiddelen.

Creatieve namen voor eten en drinken: Geef eten creatieve namen. Deze kunnen geïnspireerd zijn op je producten/diensten of woordspelingen die zijn afgeleid van populaire zinnen, die te maken hebben met de zomer. Cocktails met een leuk thema die vernoemd zijn naar herkenbare aspecten van je organisatie voegen charme toe.

Denk eraan dat branding de essentie van een zomerfeest niet moet overstemmen. In plaats daarvan moet het de ervaring versterken en bijdragen aan een noemenswaardig evenement. Zorg voor een balans tussen het integreren van je merk en het laten stralen van het feest zelf.

Je creëert een sfeer die niet alleen de aanwezigen bindt. Het versterkt ook de waarden en missie van je bedrijf. Het laat je betrokkenheid zien bij het creëren van een inclusieve cultuur terwijl je successen gezamenlijk viert.

Een groep collega's die proosten met cocktails

4.De perfecte cocktailparty; Zorg voor heerlijk eten en drinken

Als het gaat om het beste plezier in de zon, is er één essentieel aspect dat nooit over het hoofd mag worden gezien: het eten en drinken. Wat is een betere manier om mensen samen te brengen? Niets anders zorgt voor een meer gedenkwaardige ervaring dan een heerlijk culinair aanbod!

Het is van cruciaal belang dat je heerlijke gerechten aanbiedt, die aan verschillende voorkeuren voldoen. Zorg er bovendien voor dat je tegemoet komt aan speciale dieetwensen of beperkingen.

Of je nu kiest voor:

 • Een buffet
 • Foodtrucks van verschillende keukens
 • Of zelfs een luxe bedrijfs picknick plaats inricht
  Zorg ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Overweeg om unieke gerechten en smaken toe te voegen die je deelnemers enthousiast maken. Denk verder dan traditionele burgers en salades. Verken internationale keukens zoals sushi-rolletjes of streetfood dat barst van de authentieke smaken.

Vergeet ook de verfrissende drankjes niet! Verbeter je bedrijfsfeest door creatieve cocktails te serveren die een blijvende indruk achterlaten. Huur bekwame mixologen in die speciaal voor het evenement ontworpen drankjes in elkaar kunnen flansen.

Een goed gevulde bar is ook belangrijk om tegemoet te komen aan verschillende drank voorkeuren. Bied zowel alcoholische als niet-alcoholische opties aan, zoals mocktails of speciale frisdranken. Op deze manier voelt elke gast zich betrokken als hij of zij het glas heft om te proosten!

Samenwerken met lokale brouwerijen kan een extra laag aan het evenement toevoegen. Denk aan ambachtelijke bieren of lokaal geproduceerde wijnen. Maak proefstations waar gasten verschillende soorten kunnen proeven terwijl ze met collega’s praten.

Besteed niet alleen aandacht aan het menu zelf, maar ook aan de presentatie. In het oog springende etalages die op een aangename manier zijn gerangschikt kunnen de visuele aantrekkingskracht van je zomerfeest vergroten.

Beleef activiteiten en zomerentertainment

Bij het plannen van een zomers bedrijfsevenement komt meer kijken dan lekker eten en drinken. Om je evenement echt onvergetelijk te maken, moet je je gasten betrekken bij activiteiten en entertainment. Dit zal een blijvende indruk achterlaten. Want wie houdt er niet van om vermaakt te worden?

Denk buiten de gebaande paden als je nadenkt over de activiteiten voor het zomerfeest van je bedrijf. Bied unieke ervaringen aan waar werknemers samen van kunnen genieten. Hier zijn wat ideeën om je op weg te helpen:

1. Gezamenlijke spelletjes: 

Zet interactieve spelstations op waar werknemers met elkaar kunnen concurreren of in teams kunnen samenwerken. Van gigantische Jenga tot hindernisbanen, deze spellen stimuleren teambuilding en competitie. Of start je evenement met een teamspel zoals een stadsspel of minispelletjes met een thema.

2. Buiten sporten:

Profiteer van het zonnige weer door buitensport te organiseren. Activiteiten zoals volleybaltoernooien of estafettelopen zijn hier perfect voor. Dit zorgt er niet alleen voor dat iedereen actief wordt, maar bevordert ook het teamwork en het moreel.

3. Kunst- en knutselstations:

Zorg voor een artistieke uitlaatklep voor werknemers door knutselstations in te richten. Daar kunnen ze hun eigen persoonlijke souvenirs of decoraties voor het evenement maken. Zo kunnen ze hun creatieve kant aanboren terwijl ze genieten van de festiviteiten.

4. Fotohokje Plezier:

Huur een fotohokje met leuke rekwisieten. Zo kunnen de deelnemers tijdens het evenement gedenkwaardige momenten vastleggen. Moedig creativiteit aan door verschillende thematische achtergronden of rekwisieten aan te bieden. Maak ze zelfs gerelateerd aan je bedrijfscultuur voor meer betrokkenheid.

5. Experimentele optredens:

Voeg een verrassingselement toe aan je zakelijke zomerevenement door artiesten in te huren. Ga op zoek naar interactieve acts zoals goochelaars, muzikanten of zelfs vuurdansers! Deze optredens houden de gasten de hele dag bezig.

Entertainment opnemen in het zomerfeest van je bedrijf gaat niet over mensen bezig houden. Het gaat om het creëren van een ervaring die de waarden van je bedrijf weerspiegelt. Wat resulteert in positieve relaties tussen collega’s.

Door te kiezen voor innovatieve belevingsactiviteiten die zijn afgestemd op werknemersbetrokkenheid, zorg je voor langdurige herinneringen aan dit speciale evenement. En je brengt iedereen dichter bij elkaar op de werkplek.

FAQ – Ideeën en tips voor bedrijfszomerfeesten

Hoe belangrijk is het kiezen van de perfecte locatie voor een zomerfeest of evenementruimte?

De juiste locatie of evenementenruimte kiezen is cruciaal om de toon te zetten voor je werkfeest. Het helpt een comfortabele en aangename omgeving te creëren voor je werknemers. Ze kunnen socializen en plezier maken.

Waarom zou ik een thema overwegen voor mijn zomerfeest?

Het hebben van een thema voegt spanning en betrokkenheid toe aan je bedrijfsfeest. Het geeft de deelnemers iets om naar uit te kijken. En het stelt ze in staat om creatief te zijn met kostuums of zich dienovereenkomstig te verkleden. Dit maakt het evenement gedenkwaardiger.

Waarom is het essentieel om alles te branden, van decor tot bewegwijzering op mijn leuke zomerevenement?

Door alles op je zomerfeest van een logo te voorzien, creëer je een samenhangende sfeer. Dat sluit aan bij de identiteit van je bedrijf. Het versterkt de loyaliteit van werknemers en de merkherkenning. Het projecteert zelfs een professioneel imago bij de aanwezigen.

Hoe belangrijk is het aanbieden van heerlijk eten en creatieve cocktails op het perfecte zomerfeest?

Eten van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de deelnemers goed te eten hebben tijdens het evenement. Dit draagt aanzienlijk bij aan hun plezier en tevredenheid. Creatieve cocktails voegen een extra vleugje opwinding toe. Het bevorderen van interactie tussen collega’s in een informele setting buiten de normale werkomgeving.

Waarom ervaringsgerichte activiteiten & entertainment tijdens een zomerfeest op kantoor?

Werknemers betrekken door middel van ervaringsgerichte activiteiten bevordert niet alleen de teambuilding, maar ook het moreel. Het creëren van gedeelde ervaringen leidt tot meer werktevredenheid. Terwijl het vriendschap en kameraadschap onder collega’s bevordert.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
 • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
 • Full-service evenementenbedrijf
 • Ervaren gastheren/vrouwen
 • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
 • Locatie-sourcing diensten
 • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen