Skip to content

Kantoorruimte delen; De voordelen voor ondernemers en zzp’ers

Kantoor ruimte die gedeeld wordt door verschillende bedrijven
Gedeelde kantoren zijn een nieuw concept. Deze hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Deze gezamenlijke werkplekken bieden individuen en bedrijven de mogelijkheid om samen te werken. Terwijl je met gelijkgestemde professionals in een gedeelde omgeving werkt. Met hun unieke kenmerken en flexibele regelingen hebben gedeelde kantoren een enorm potentieel. Dit is interessant voor ondernemers, zzp’ers, starters (die niet meer vanuit huis willen werken) en zelfs gevestigde bedrijven. 
 

Inleiding: Wat is een gedeeld kantoor?

 
Gezamenlijke werkplekken zorgen voor een omslag in de manier waarop mensen werken. Een bekende naam hiervoor is coworking space. Het verwijst naar een volledig uitgeruste werkruimte die individuen of bedrijven kunnen huren. Vaak kan dit onder flexibele voorwaarden. Dit is anders dan traditionele kantoren waar elk bedrijf zijn eigen ruimte heeft. Ook bieden ze een open en collaboratieve omgeving waar veel professionals werken. In een gedeeld kantoor heb je toegang tot alle mogelijke voorzieningen. Denk hierbij aan bureaus, stoelen, vergaderruimtes, snelle internetverbinding, printfaciliteiten en vaak zelfs verfrissingen. Deze ruimtes zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zijn en de productiviteit bevorderen. Terwijl ze de interactie tussen collega’s uit verschillende sectoren stimuleren.  Gedeelde kantoren bieden een oplossing voor freelancers die een alternatief willen voor thuiswerken. Ze zijn ook geschikt voor starters die niet de middelen of de behoefte hebben voor een eigen kantoorruimte. Maar die wel belang hechten aan professionaliteit en flexibiliteit. De schoonheid van gedeelde kantoren ligt in hun aanpasbaarheid. Of je nu een bureau voor één dag nodig hebt of een regeling voor de lange termijn wilt met extra voordelen. Ook zijn er werkplekken die netwerkevenementen en mentorprogramma’s organiseren.
 

Efficiënt gebruik van ruimte en tijd voor ondernemers

 
 Een belangrijk voordeel is dat je beter omgaat met ruimte en tijd. In een eigen kantoor hebben bedrijven veel ruimte nodig. Dit kan duur zijn en niet altijd handig, vooral als er tijden zijn dat het kantoor niet helemaal vol is. Door ruimte te delen met andere bedrijven, gebruik je wat je hebt beter. Dit gaat over zaken zoals vergaderzalen, ontvangstruimtes, receptie en gedeelde plekken. Dit maakt het gebruik van de ruimte en inrichting beter, zonder dat het minder goed werkt.
 
Daarnaast hebben gedeelde kantoren flexibele huurperiodes. Bedrijven kunnen groter of kleiner worden als dat nodig is. Zonder dat ze vastzitten aan een contract voor lange tijd. Zo kun je snel kantoorruimte veranderen en tegelijkertijd geld besparen. Kantoorruimte die niet of weinig gebruikt wordt is natuurlijk zonde.
 
Naast ruimte besparen, helpen gedeelde kantoren ook om beter met tijd om te gaan. Ze bieden dingen zoals snelle internetverbindingen en de nieuwste technologie. Hierdoor kunnen werknemers hun werk beter doen tijdens werkuren.
 
Daarbij bevordert de sfeer in gedeelde kantoren. Mensen uit verschillende beroepen en bedrijven komen met elkaar aan de praat. Dit maakt het makkelijker om contacten te leggen en samen te werken. Dit kan leiden tot nieuwe ideeën of zelfs zakelijke samenwerkingen.
 
Door ruimte beter te gebruiken, kun je meer focussen op de belangrijkste taken. Je hoeft je minder zorgen te maken over taken zoals het onderhoud van een eigen werkplek.
 

De juiste werkplek kiezen voor je bedrijfs locaties

  
Het kiezen van de juiste werkplek voor je onderneming is belangrijk. Je moet rekening houden met veel dingen. Waar jij en je team werken, kan invloed hebben op hoe goed jullie werken en hoe gelukkig jullie zijn. Maar hoe kies je het beste gedeelde kantoor uit zoveel keuzes? Hier zijn een paar dingen om over na te denken:
 

Locatie: 

Het eerste wat je moet overwegen is waar het gedeelde kantoor zich bevindt. Kunnen werknemers en klanten er gemakkelijk komen? Denk ook aan hoe dichtbij het openbaar vervoer of belangrijke wegen is.
 

Voorzieningen: 

Kijk wat het gedeelde kantoor te bieden heeft. Hebben ze snel internet? Zijn er vergaderzalen of privé telefoonhokjes als je die nodig hebt? Zorg ervoor dat ze alles hebben wat je nodig hebt voor je bedrijf.
 

Gemeenschap:

Een groot voordeel van werken in een gedeeld kantoor is dat je onderdeel wordt van een groep. Zo komen er professionals uit verschillende vakgebieden. Kijk of het gedeelde kantoor initiatieven opgezet heeft. Denk hierbij aan netwerkborrels of een workshop beter samenwerken. Het ontmoeten van mensen die anders denken kan helpen om creativiteit te stimuleren. Daarnaast kan het leiden tot waardevolle samenwerkingen.
 

Kosten: 

Kijk of de kosten van het gedeelde kantoor passen bij je budget. Zorg ervoor dat je waar krijgt voor je geld. Vraag ook naar eventuele extra kosten. Zoals huur van parkeerplaats of extra diensten die niet in de basisprijs zijn inbegrepen. Lees hun contract door voordat je iets ondertekent. Ook al is het vaak veel goedkoper dan je eigen kantoorruimte te huren.
 

Flexibiliteit: 

Veel gedeelde kantoren bieden flexibele huurperioden. Niet iedereen wil een contract voor een lange tijd. Kies een contract dat past bij de groeiplannen van jouw bedrijf. Zodat je makkelijk meer of minder ruimte kunt huren als dat nodig is.
 

Coworking en gedeeld kantoor – een fundamenteel verschil

 
Het is handig om te weten wat het verschil is tussen coworking spaces en gedeelde kantoren als je op zoek bent naar een flexibele werkplek. Ze geven allebei de kans om samen te werken met anderen, maar ze zijn niet hetzelfde. Het grootste verschil tussen de twee is hoeveel privacy je hebt. In coworking spaces werk je vaak in een grote open ruimte met andere mensen. Deze ruimtes zijn ontworpen om samenwerking te stimuleren, maar er zijn ook rustige plekken of vergaderzalen als je die nodig hebt. Gedeelde kantoren zijn meer privé. Bedrijven kunnen hun eigen ingerichte kantoorruimte huren die alles heeft wat ze nodig hebben, zoals vergaderzalen en pauzeruimtes. Hierdoor kan elk bedrijf of team zijn eigen ruimte hebben, terwijl het nog steeds de voordelen heeft van deel uitmaken van een grotere groep.
 

Grote dynamiek en actieve uitwisseling van ideeën

 
Z’n werkomgeving is heel levendig en stimuleert de uitwisseling van ideeën. In een traditioneel pand werken mensen vaak alleen met hun eigen team. In een gedeeld kantoor kunnen mensen uit verschillende branches samenwerken. Dit betekent dat je kunt samenwerken met mensen die andere vaardigheden en inzichten hebben. Dit kan leiden tot interessante gesprekken, samenwerkingen, en het oplossen van problemen. Gedeelde kantoren geven ook meer mogelijkheden om je netwerk op te bouwen. Je kunt makkelijker in contact komen met anderen en dat kan leiden tot nieuwe samenwerkingen of zakelijke mogelijkheden. Daarnaast maken de informele momenten, zoals koffie drinken of praten tijdens een pauze, het gemakkelijker om creatief te denken en ideeën te bedenken. Alles bij elkaar kan dit vele voordelen bieden. 
 

Openheid, tolerantie en wederzijds begrip

 
Gedeelde kantoren bevorderen openheid, tolerantie en begrip voor elkaar. Mensen met verschillende achtergronden werken samen, wat een gevoel van inclusiviteit geeft. Een groot voordeel van werken in een gedeeld kantoor is dat je kunt leren van anderen die andere ervaringen en inzichten hebben. Dit kan leiden tot nieuwe oplossingen en ideeën die je misschien niet in een traditioneel pand zou krijgen. Gedeelde kantoren respecteren ook verschillende manieren van werken. Iedereen werkt op zijn eigen manier en in een gedeeld kantoor is daar ruimte voor. Iedereen voelt zich comfortabel om zijn ideeën te delen zonder bang te zijn voor wat anderen ervan vinden.
 

Conclusie: Is een gedeelde kantoorruimte huren de juiste keuze voor jou?

 
 
In het kort: gedeelde kantoren kunnen veel voordelen hebben. Ze kunnen je helpen geld te besparen, je laten netwerken en het makkelijk maken om samen te werken. Maar voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om te kijken naar wat je bedrijf nodig heeft. Als je dat doet, kun je alle voordelen van een gedeeld kantoor gebruiken. Zo vind je een werkplek die goed past bij wat je nodig hebt voor je werk en hoe je graag werkt.
leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen