Skip to content

Top 15 leukste team cadeau voor medewerkers als bedankje

many gifts with gold ribbon flying air casting shadow wall festive background 3d scaled

Als het gaat om het tonen van waardering en het bevorderen van team kameraadschap op het werk, kan het geven van origineel cadeaus een krachtig hulpmiddel zijn. Maar omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kan het vinden van de perfecte teamcadeau-ideeën behoorlijk verwarrend zijn. Daarom hebben we deze ultieme gids samengesteld om je te helpen een uniek cadeau te vinden die je team het gevoel geven gewaardeerd en gekoesterd te worden.
Het geven van attente cadeaus verhoogt niet alleen het moreel van je werknemers, maar versterkt ook de relaties tussen teamleden. Het laat zien dat je geeft om hun individuele voorkeuren en interesses. Dus of het nu voor de feestdagen, werkjubilea of gewoon een gelegenheid is om teamwerk te vieren, hier zijn een aantal geweldig cadeau -ideeën voor je hardwerkende collega’s.

Waarom bedankje aan werknemers belangrijk is?

Personeelsgeschenken zijn enorm belangrijk in een werkomgeving. Het gaat niet alleen om het geven van presentje, maar het is vooral een gebaar om de inspanningen en het harde werk van elk teamlid te waarderen en te erkennen.

ALs je beslist medewerkers een cadeau te geven, bevordert dat het gevoel erbij te horen en hun moreel. Ze voelen zich gewaardeerd en erkend voor hun bijdrage aan het bereiken van de teamdoelen. Zo’n positieve bekrachtiging draagt bij tot een grotere tevredenheid en betrokkenheid van de werknemers en leidt uiteindelijk tot een hogere productiviteit.

Bovendien spelen geschenken een belangrijke rol bij het versterken van de relaties tussen teamleden. Het creëert kansen voor oprechte banden buiten de professionele omgeving. Door het ontvangen van gepersonaliseerde geschenken begrijpen werknemers dat ze door hun collega’s of leidinggevenden worden gezien als individuen met unieke interesses en voorkeuren.

Geschenken voor werknemers kunnen ook het teamwerk en de samenwerking op kantoor verbeteren. Wanneer teamleden geschenken ontvangen die relevant zijn voor gedeelde hobby’s of interesses, stimuleert dit gesprekken buiten werkgerelateerde onderwerpen. Dit creëert een informele ruimte waar mensen een band kunnen smeden over overeenkomsten die verder gaan dan hun professionele rol.

Leuke en origineel team cadeau  -ideeën voor op het werk

Als je waardering wilt tonen aan je team op het werk, kan het vinden van leuke en unieke cadeau-ideeën het verschil maken. Een attent cadeau toont niet alleen je dankbaarheid, maar stimuleert ook het teammoreel en bevordert een positieve werkomgeving. Met dat in gedachten hebben we hier een aantal fantastische cadeau-ideeën die je collega’s zeker zullen plezieren:

1. Kleine plantjes

Kleine plantjes op de werkplek kunnen een kalmerende en rustgevende sfeer creëren, waardoor het stressniveau daalt en het algehele welzijn verbetert. Deze onderhoudsarme planten zijn perfect, zelfs voor mensen die niet veel ervaring hebben met tuinieren.

Als je vetplanten of kleine plantjes aan je teamleden geeft, kies dan exemplaren die gemakkelijk te verzorgen zijn en minimale aandacht nodig hebben. Zo kunnen ze zelfs gedijen in drukke werkomgevingen waar waterschema’s kunnen variëren.

2. Virtuele cadeaubon voor teamleden

Met een virtuele cadeaubon kunnen werknemers een cadeau kiezen dat past bij hun persoonlijke voorkeuren. Of het nu gaat om hun favoriete online winkelwebsite, zichzelf trakteren op een abonnement op een streamingdienst of e-books of luisterboeken kopen, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

3. Vers gebakken traktaties

Er is iets speciaals aan zelfgebakken lekkers dat een persoonlijk tintje geeft aan elk cadeau. Ze laten zien dat je hebt nagedacht en moeite hebt gedaan om iets leuks te maken voor je teamleden. Bovendien kunnen collega’s zo een band opbouwen door samen van eten te genieten.

4. Bordspellen

Waarom zou je bordspellen kiezen als onderdeel van je teamcadeau-ideeën? Om te beginnen bieden ze de mogelijkheid voor ouderwets plezier en vriendschappelijke competitie. Of het nu tijdens de lunchpauze is of na werktijd, samenkomen rond een bordspel geeft teamgenoten de kans om te ontspannen en zich met elkaar bezig te houden buiten de werkgerelateerde stressfactoren om.

5. Abonnement op luisterboeken

Een luisterboekabonnement kan het perfecte cadeau zijn voor teamleden die graag lezen, maar moeite hebben om de tijd te vinden vanwege hun drukke werkschema. Met een luisterboekabonnement kunnen ze gemakkelijk naar hun favoriete boeken luisteren tijdens hun woon-werkverkeer of tijdens het uitvoeren van taken op het werk.

Een luisterboekabonnement zorgt niet alleen voor vermaak en kennis, maar biedt ook een geweldige kans voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Werknemers kunnen kiezen uit een breed scala aan genres, waaronder zelfhulp, zakelijk, fictie en non-fictie. Zo kunnen ze nieuwe onderwerpen verkennen of dieper duiken in onderwerpen die hen interesseren.

6. Aquarelset

Aquarelverf is veelzijdig, waardoor zowel beginners als ervaren kunstenaars kunnen experimenteren met verschillende technieken. Met levendige tinten en de mogelijkheid om prachtige gewassen of ingewikkelde details te creëren, biedt aquarel eindeloze mogelijkheden.

7. Gepersonaliseerde verwenpakket

Met een verwenpakket kun je het aanpassen aan de individuele voorkeuren van je teamleden. Je kunt er bijvoorbeeld geurkaarsen, badbommen, gezichtsmaskers, essentiële oliën, kalmerende thee en zelfs een gezellige badjas of slippers in doen.

8. Kit voor binnentuinen

Als je op zoek bent naar een uniek en attent cadeau-idee om teambuilding en creativiteit te stimuleren, dan is een binnentuinpakket de perfecte keuze. Met dit cadeau kunnen je teamleden hun eigen minituintje kweken op hun bureau of thuis, waardoor ze een gevoel van voldoening krijgen als ze hun planten zien groeien.

9. Thema geschenk mand

Het mooie van een thematische geschenkmand is dat er talloze mogelijkheden zijn op basis van verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen. Of je team nu houdt van koffie, films, spa-behandelingen of zelfs sport, je kunt een unieke en persoonlijke cadeaumand samenstellen die aansluit bij hun specifieke voorkeuren.

Als je collega’s bijvoorbeeld fervente koffieliefhebbers zijn, kun je een mand met koffiethema samenstellen, gevuld met verschillende koffiemelanges van over de hele wereld. Doe er accessoires bij zoals mokken, siropen met een smaakje en chocolaatjes om hun cafeïneverslaving aan te vullen.

10. Moordmysterie

Moordmysteriespellen zijn er in verschillende thema’s, van klassieke whodunits die zich afspelen in glamoureuze herenhuizen tot griezelige scenario’s in spookhuizen. Je kunt een thema kiezen dat past bij de voorkeuren en interesses van je teamleden. Dit voegt een extra element van spanning toe als ze zich verdiepen in personages en verhaallijnen.

Kijk hier voor ons spannende en volledig verzorgd spel. Of hier voor ideeën om een feest in deze stijl te geven. 

11. Yoga Mat

Het beoefenen van yoga helpt niet alleen om stressniveaus te verlagen, maar het verbetert ook de flexibiliteit, kracht en balans. Het is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging die gemakkelijk thuis kan worden gedaan of zelfs tijdens pauzes op het werk.

12. Etherische olie diffuser

Verspreiders van etherische oliën zijn gemakkelijk te gebruiken en zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen die passen bij verschillende voorkeuren en esthetiek. Ze werken door geurende oliën in de lucht te verspreiden, waardoor de ruimte gevuld wordt met natuurlijke geuren die therapeutische eigenschappen hebben. Deze oliën kunnen helpen stress te verlichten, focus te verbeteren, creativiteit te stimuleren, stemming te verbeteren en zelfs hoofdpijn of verstopping te verlichten.

13. Legpuzzel

Of je teamleden nu van puzzels houden of er nieuw in zijn, een legpuzzel kan een boeiende activiteit zijn die iedereen samenbrengt. Het biedt een geweldige kans voor samenwerking als individuen samenwerken om de stukjes in elkaar te passen en het plaatje compleet te maken.

14. Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn al lang populair als cadeau omdat ze een gezellige en ontspannen sfeer creëren. Ze geven niet alleen een aangename geur aan elke kamer, maar ze zorgen ook voor een rustgevende sfeer die stress kan verminderen en de stemming kan verbeteren. 

15. Cocktailpakket

Een set voor het maken van cocktails bevat meestal al het gereedschap en de ingrediënten die nodig zijn om verschillende drankjes te maken. Van shakers en zeven tot verschillende soorten sterke drank, mixers en garnering, deze sets bieden alles wat je teamleden nodig hebben om hun favoriete cocktails te maken.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen