Skip to content

Evenementenlocatie bedrijfsuitje vinden

De juiste evenementenlocatie vinden voor het perfecte bedrijfsuitje

Elk evenement heeft de juiste locatie nodig, die afhankelijk van het programma aan verschillende voorwaarden moet voldoen. Een zeepkistenrace of een kerstfeest met curling is moeilijk binnen te organiseren. Bij het zoeken naar de juiste locatie moet je daarom het aantal deelnemers, de plaatselijke omstandigheden, de verlichting en techniek aanpassen aan het programma en de mogelijkheden creëren om alle deelnemers culinair te verwennen.

evenementelocatie bedrifjsuitje scaled

Een goede planning is alles

Begin jouw zoektocht naar de perfecte evenementenlocatie allereerst met het stellen van de juiste vragen. Wat is het programma? Vindt het evenement voornamelijk buiten of binnen plaats? Vraag je ook af of je bij een buitenevenement in de winter misschien een afgesloten ruimte nodig hebt om op te warmen en te dineren. Een ander belangrijk aspect is de omvang van het geplande bedrijfsuitje en het aantal mensen dat eraan zal deelnemen. Een niet onbelangrijk punt bij het plannen van een teambuilding evenement is ook de mogelijkheid om er te komen. Als het om een verdere reis gaat, moet je een locatie kiezen die centraal gelegen is en ook gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Het programma als middelpunt van de evenementenplanning

Elk bedrijfsuitje wordt gekenmerkt door goed uitgestippeld programma die de deelnemers door een spannende en gevarieerde dag leidt. Daarom moet de planning al plaatsvinden voordat de locatie wordt gekozen. Buitenactiviteiten zoals boogschieten, golven of een vlot bouwen teambuilding vereisen niet alleen de juiste uitrusting en materialen, maar ook voldoende ruimte. Want wat heb je aan het mooiste vlot als er geen water is om het meteen na de bouw uit te proberen? Voor het korte filmgala, theaterevenementen of andere showintermezzo’s mogen technische maatregelen zoals licht, geluid, beeld en podium niet worden vergeten. De perfecte evenementenlocatie moet daarom ofwel al over deze apparatuur beschikken – of je laat het door Teambuilding Nation verzorgen

Te overwegen factoren bij het kiezen van een evenementenlocatie

Het kiezen van de juiste evenementenlocatie is cruciaal voor het succes van je teambuildingactiviteiten. In dit deel gaan we dieper in op de punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een locatie voor je evenement.

 

1. Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is een belangrijke overweging bij het kiezen van een evenementenlocatie. Om ervoor te zorgen dat alle teamleden gemakkelijk kunnen deelnemen, moet je het volgende in overweging nemen:

 • Nabijheid van openbaar vervoer: Kies een locatie die dicht bij treinstations, bushaltes of andere opties voor openbaar vervoer ligt.
 • Parkeergelegenheid: Als je teamleden met de auto naar het evenement komen, zorg er dan voor dat er voldoende parkeergelegenheid bij of in de buurt van de locatie is.
 • Afstand tot het kantoor: Kies een locatie op redelijke afstand van jouw kantoor om de reistijd te minimaliseren en het jouw team gemakkelijk te maken.
 • Accommodatie voor mindervaliden: Zorg ervoor dat de locatie toegankelijk is voor personen met een handicap en zorg voor hellingen, liften en andere noodzakelijke voorzieningen.

2. Ruimte en capaciteit

De grootte en capaciteit van de evenementenlocatie zijn essentiële factoren om rekening mee te houden. Houd rekening met het volgende:

 • Grootte van je team: Zorg ervoor dat de locatie het aantal aanwezigen comfortabel kan herbergen.
 • Ruimte voor activiteiten: Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de teambuildingactiviteiten die je hebt gepland, inclusief de benodigde apparatuur en attributen.
 • Voldoende ruimtes: Als je evenement kleinere groepsactiviteiten omvat, zorg er dan voor dat de locatie aparte ruimtes beschikbaar heeft.

3. Voorzieningen en diensten

De voorzieningen en diensten van de evenementenlocatie kunnen het succes van jouw groepsactiviteiten sterk beïnvloeden. Denk aan het volgende:

 • Audiovisuele apparatuur: Beschikt de locatie over de nodige AV-apparatuur, zoals projectoren, schermen en geluidssystemen?
 • Wi-Fi: Betrouwbare Wi-Fi is essentieel voor veel teambuildingactiviteiten, vooral die waarbij digitale samenwerkingstools een rol spelen.
 • Catering: Als je van plan bent om eten en drinken te verstrekken, controleer dan of de locatie cateringdiensten aanbiedt of externe catering toestaat.
 • Ondersteuning ter plaatse: Zorg ervoor dat de locatie personeel beschikbaar heeft om te helpen met eventuele logistieke problemen die zich tijdens het evenement kunnen voordoen.

4. Budget

Je budget zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen bij de keuze van je evenementenlocatie. Houd bij het bepalen van je budget rekening met het volgende:

 • Huurkosten van de locatie: Vergelijk de kosten van verschillende locaties om er een te vinden die binnen uw budget past.
 • Extra diensten: Houd rekening met de kosten van eventuele extra diensten of voorzieningen die je nodig hebt, zoals catering of de huur van AV-apparatuur.
 • Verborgen kosten: Wees je bewust van eventuele extra kosten, zoals schoonmaakkosten of overuren, en neem deze mee in je budget.

5. Ambiance en sfeer

De algemene sfeer van de evenementenlocatie kan het succes van jullie teambuildingactiviteiten beïnvloeden. Overweeg het volgende:

 • Ontwerp en decor: Kies een locatie die aansluit bij de toon en het thema van je evenement. Een goed ontworpen ruimte kan de algemene ervaring voor jouw team verbeteren.
 • Natuurlijk licht: Natuurlijk licht kan de stemming en het energieniveau verhogen, dus overweeg locaties met veel ramen of buitenruimtes.
 • Geluidsniveaus: Kies een locatie met minimale geluidsoverlast, zodat je team zich kan concentreren op de activiteiten.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kunt je ervoor zorgen dat de perfecte locatie worden gekozen, zodat alle deelnemers een onvergetelijke en effectieve ervaring hebben.

Soorten evenementenlocaties

De keuze van het juiste type evenementenlocatie voor jullie volgend bedrijfsuitje kan de algemene ervaring en het succes van het evenement aanzienlijk beïnvloeden. In dit deel zullen we verschillende soorten evenementenlocaties en hun unieke voordelen en kenmerken onderzoeken.

1. Traditionele locaties

Traditionele locaties, zoals conferentiecentra, hotels en speciale evenementenruimtes, bieden een professionele en comfortabele omgeving voor jouw bedrijfsuitje. Deze locaties bieden doorgaans een reeks voorzieningen en diensten die je evenement kunnen verbeteren:

 • Flexibele ruimteconfiguraties: Traditionele locaties hebben vaak meerdere ruimtes beschikbaar, zodat u de optimale indeling voor je activiteiten kunt kiezen.
 • Catering ter plaatse: Veel traditionele locaties bieden cateringdiensten aan, wat het planningsproces kan vereenvoudigen.
 • Audiovisuele apparatuur: Deze locaties hebben meestal AV-apparatuur te huur, waardoor het gemakkelijk is om presentaties of multimedia-elementen in je evenement op te nemen.
 • Professioneel personeel: Traditionele locaties hebben vaak ervaren personeel bij de hand om te helpen met het opzetten van het evenement, de coördinatie en het oplossen van problemen.

2. Unieke locaties

Voor een gedenkwaardige en boeiend bedrijfsuitje kun je overwegen jouw evenement op een unieke locatie te organiseren. Deze niet-traditionele locaties kunnen een element van plezier en creativiteit toevoegen aan je activiteiten:

 • Kunstgalerijen en musea: Deze culturele ruimtes kunnen een stimulerende en inspirerende sfeer bieden voor jouw teambuilding evenement.
 • Escape rooms: Escape room locaties bieden interactieve teambuilding activiteiten die probleemoplossing, samenwerking en communicatie aanmoedigen.
 • Brouwerijen en wijnhuizen: Deze locaties kunnen een ontspannen en informele omgeving bieden voor je evenement, met als extra bonus proeverijen en rondleidingen.
 • Historische locaties: jouw evenement organiseren op een historische locatie of een monument kan een unieke en leerzame ervaring zijn voor je team.

3. Buitenlocaties

Buitenlocaties kunnen een verfrissende verandering van omgeving bieden en een band met de natuur die je teambuilding activiteiten kan verbeteren:

 

 • Parken en tuinen: Openbare parken en tuinen bieden open ruimtes voor activiteiten zoals sport, picknicks en teambuilding spelletjes.
 • Retraitecentra: Retraitecentra bieden vaak een scala aan binnen- en buitenruimtes, samen met accommodatie en cateringopties, waardoor ze ideaal zijn voor meerdaagse teambuildingevenementen.
 • Stranden en meren: Locaties aan het water kunnen een verscheidenheid aan teambuildingactiviteiten bieden, zoals beachvolleybal, kajakken of paddleboarden.
 • Avonturenparken: Deze locaties bieden spannende teambuildingactiviteiten zoals zip-lining, hoge touwbanen en teamuitdagingen, waardoor teamwork en vertrouwen onder de deelnemers wordt bevorderd.

4. Co-werkruimten

Co-working spaces zijn een steeds populairdere optie voor het organiseren van teambuildingevenementen, met name voor kleinere teams of bedrijven zonder speciale evenementenruimte:

 • Gedeelde faciliteiten: Co-working spaces hebben vaak vergaderruimtes, presentatieruimtes en breakout ruimtes te huur, wat een flexibele setting biedt voor je teambuilding activiteiten.
 • Kosteneffectief: Co-working spaces kunnen betaalbaarder zijn dan traditionele locaties, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor budgetbewuste organisaties.

Door de verschillende soorten evenementenlocaties en hun unieke kenmerken zorgvuldig te overwegen, kun je de perfecte locatie selecteren voor jullie bedrijfsuitje en zo een succesvolle en gedenkwaardige ervaring voor je team garanderen.

Waarom kiezen voor Teambuilding Nation als partner voor je teambuilding activiteiten en het zoeken van locaties?

Bij Teambuilding Nation zijn we gespecialiseerd in het creëren en organiseren van teambuilding activiteiten in combinatie met het zoeken naar locaties voor evenementen. Als het gaat om het plannen van een succesvol teambuilding evenement, biedt een samenwerking met ons talrijke voordelen:

1. Expertise in teambuildingactiviteiten

Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en faciliteren van teambuilding activiteiten voor een breed scala aan organisaties. Ons deskundig team kan activiteiten ontwikkelen die zijn afgestemd op jouw specifieke doelstellingen, zodat jouw evenement boeiend, impactvol en effectief is.

2. Uitgebreide locatiediensten

Het vinden van de perfecte locatie voor jouw bedrijfsuitje kan een tijdrovende en uitdagende taak zijn. Wij vereenvoudigen dit proces door gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk van evenementenlocaties en contacten in de sector. Wij zoeken een locatie die aan jouw eisen voldoet, van toegankelijkheid en ruimte tot voorzieningen en budget.

3. Evenementplanning en uitvoering op maat

We begrijpen dat elke organisatie uniek is, en we hanteren een persoonlijke benadering van evenementenplanning. Ons team werkt nauw met je samen om je doelen, voorkeuren en logistieke behoeften te begrijpen. Vervolgens maken we een op maat gemaakt evenementplan dat alle aspecten van jullie evenement aanpakt, van activiteiten en locatie tot catering en vervoer.

4. Professionele begeleiding en ondersteuning

Als wij jouw evenement verzorgen, kun je er zeker van zijn dat jouw teambuilding activiteiten professioneel worden gefaciliteerd en ondersteund. Onze ervaren begeleiders zorgen ervoor dat je evenement soepel verloopt en dat alle deelnemers betrokken en gemotiveerd zijn. Bovendien bieden wij ter plaatse ondersteuning bij eventuele problemen die zich tijdens het evenement voordoen, zodat je team een zorgeloze ervaring heeft.

5. Besparing van tijd en middelen

Het organiseren van een teambuildingevenement kan een complex en tijdrovend proces zijn. Door met ons samen te werken, kun je waardevolle tijd en middelen besparen, zodat je je kunt concentreren op je kernactiviteiten. Ons team zorgt voor alle aspecten van de planning en uitvoering van het evenement, zodat jouw teambuildingevenement een succes wordt zonder je organisatie onnodig te belasten.

Kortom, kiezen voor ons bij Teambuilding Nation voor je teambuilding activiteiten en locatie sourcing biedt tal van voordelen, waaronder expertise in teambuilding, uitgebreide locatie sourcing diensten, evenement planning op maat, professionele begeleiding, tijd en middelen besparingen, en een bewezen track record van klanttevredenheid. Door met ons samen te werken kan je zorgen voor een succesvol en indrukwekkend teambuildingevenement dat samenwerking, communicatie en kameraadschap binnen je organisatie bevordert.

 

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
 • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
 • Full-service evenementenbedrijf
 • Ervaren gastheren/vrouwen
 • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
 • Locatie-sourcing diensten
 • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen