Thema: Oktoberfest  

beer garden friends front band scaled

Welkom in de levendige en opwindende wereld van het Oktoberfest – een lang verwacht bedrijfsfeest thema dat de essentie van het grootste bierfestival van Duitsland naar je bedrijfsfeest brengt. Bij dit op Duitsland geïnspireerde feest draait alles om levendige muziek, traditionele volksdansen, heerlijk eten en natuurlijk veel bier! In deze gids bekijken we hoe je dit spannende thema opzet en een sfeer creëert die je gasten rechtstreeks naar een Beierse biertuin brengt. Bereid je voor op een gedenkwaardig evenement dat kameraadschap, gelach en de rijke tradities van het Oktoberfest viert!

Dit is een van de thema’s van ons grote thema overzicht. Leer meer over het organiseren van bedrijfsevenement en voeg leuke teambuilding activiteiten eraan toe. 

Het thema opzetten

Om het Oktoberfest-thema tot leven te brengen, begin je met het omtoveren van je locatie in een levendige Beierse biertuin. Gebruik traditionele Oktoberfest-decoratie, zoals blauw-wit geblokte tafelkleden, rustieke houten banken en tafels, kleurrijke vlaggen met feestelijke patronen en posters met Duitse oriëntatiepunten of zinnen. Gebruik traditionele Duitse symbolen zoals pretzels en bekers gevuld met bloemen of tarwehalmen als decoratie op de tafels. Een groot “Welkom”-bord bij de ingang zal je gasten begroeten en de sfeer van het feest bepalen.

De sfeer creëren

Kleurrijk decor: Omarm de klassieke Beierse kleuren blauw en wit in de hele locatie, die de officiële vlag van het Oktoberfest symboliseren.
Feestelijke vlaggen: Hang vlaggen met levendige patronen en felle kleuren op om de evenementruimte een vrolijk en feestelijk tintje te geven.
Traditionele Duitse symbolen: Verwerk pretzels, bierpullen en tarwehalmen in je decoraties, die het hart en de ziel van het Oktoberfest vertegenwoordigen.

Decoraties

Beierse Biertuin sfeer: Creëer de charmante sfeer van een Beierse biertuin met houten accenten, rustieke vaten en bloemdecoraties.

Duitse bezienswaardigheden: Versier de muren met posters van beroemde Duitse bezienswaardigheden zoals kasteel Neuschwanstein of de Brandenburger Tor en voeg een vleugje authenticiteit toe aan de setting.

Thema fotohokje: Zet een fotohokje op met rekwisieten zoals lederhosen, dirndls en te grote bierpullen, zodat gasten een leuke kans hebben om gedenkwaardige momenten vast te leggen in traditionele Duitse kledij.

Eten en drinken in een thema

Klassieke Bratwurst Delight: Serveer gegrilde braadworsten naast zuurkool en versgebakken pretzels, voor een echt authentieke Oktoberfest dinerervaring.
Duitse keuken: Bied een verscheidenheid aan Duitse gerechten zoals schnitzel, spaetzle en traditionele Duitse aardappelsalade, voor verschillende smaken en voorkeuren.
Overvloedige bierselectie: Zorg voor een gevarieerde selectie Duitse bieren, van klassieke Märzen en Pilsner tot verfrissende Weizen of Hefeweizen, om ieders humeur hoog te houden.

Acts, artiesten of entertainment

Live Hoompaoa Band: Huur een levendige live band gespecialiseerd in traditionele oompah tunes, compleet met accordeons en tuba’s, om de perfecte Oktoberfest sfeer te creëren.
Danssessies: Organiseer groepsdanssessies waar gasten kunnen leren en genieten van traditionele Duitse dansen zoals de polka of levendige kringdansen.
Interactieve wedstrijden: Organiseer bierproefwedstrijden en stein hijswedstrijden om de energie hoog en de stemming hoog te houden.

Kledingcode

Moedig de gasten aan om de geest van het Oktoberfest te omarmen door een dresscode voor te stellen met traditionele Duitse kledij zoals lederhosen en dirndls. Voor een meer ontspannen aanpak kun je ze uitnodigen om iets te dragen dat geïnspireerd is op de klassieke Duitse kleuren blauw en wit. Uiteindelijk is het doel om een feestelijke sfeer te creëren waarin iedereen zich prettig en betrokken voelt.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen