Thema: Arabische Nachten

3d render crescent moon illuminated lantern gifts scaled

Welkom in de mystieke en betoverende wereld van de Arabische Nachten! Dit betoverende thema, geïnspireerd op de verhalen van Duizend-en-een-nacht, belooft je gasten mee te nemen naar het magische rijk van het oude Arabië. Met zijn mix van mystiek, levendige kleuren en rijke culturele elementen wordt je bedrijfsevenement zeker een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.

Dit is een van de thema’s van ons grote thema overzicht. Leer meer over het organiseren van bedrijfsevenement en voeg leuke teambuilding activiteiten eraan toe. 

Het thema opzetten

Om de perfecte sfeer van de Arabische Nachten te creëren, concentreer je je op ingewikkelde details die de essentie van het oude Arabië oproepen. Gebruik decoratieve elementen zoals:

Ingewikkelde lantaarns: Hang sierlijke lantaarns door de hele locatie om een warme en mystieke gloed te werpen die doet denken aan de met sterren verlichte woestijnnachten.

Kleurrijke stoffen: Drapeer kleurrijke stoffen door de ruimte en versier muren en plafonds om een vleugje levendigheid en authenticiteit toe te voegen.

Lage zithoekjes: Schik pluche kussens en lage zithoeken om de traditionele Arabische gastvrijheid na te bootsen en een gezellige sfeer te creëren.

De sfeer creëren

Om de betoverende sfeer van je Arabische Nachten evenement te versterken, kun je deze drie decoratie-ideeën overwegen:

Arabische tapijten: Leg prachtig ontworpen Arabische tapijten neer, die doen denken aan woestijnlandschappen, om een vleugje authenticiteit en comfort toe te voegen aan de setting.

Majestueuze tenten: Zet majestueuze tenten op, versierd met luxueuze stoffen en gouden accenten, die privéhoekjes bieden waar gasten kunnen ontspannen en socializen.

Mystieke middenstukken: Gebruik middenstukken met magische lampen, gouden kamelen of geestenflessen gevuld met bloemen om de tafels een grillig tintje te geven.

Eten en drinken in een thema

Verwen de smaakpapillen van je gasten met de smaken van de Midden-Oosterse keuken. Bied deze drie heerlijke opties aan:

Kebabs: Serveer sappige kebabs met verschillende soorten vlees en groenten, gemarineerd in aromatische kruiden voor een authentieke Arabische culinaire ervaring.

Falafel wraps: Geef smakelijke falafelwraps met verse groenten en romige tahinisaus, een perfecte handzame optie voor je gasten.

Baklava lekkernijen: Verwen ieders zoetekauw met vlokkige, met honing doordrenkte baklava gebakjes, als verrukkelijke afsluiting van het feest.

Acts, artiesten of entertainment

Betover je gasten met boeiend entertainment dat past bij het thema van de Arabische Nachten. Overweeg deze drie ideeën voor entertainment:

Buikdanseressen: Zorg voor betoverende buikdanseressen die hun sierlijke bewegingen laten zien en het publiek vermaken met hun kleurrijke kostuums.

Traditionele Arabische muziek: Huur muzikanten in die authentieke instrumenten uit het Midden-Oosten bespelen zoals ouds, darbuka’s en fluiten om het evenement een Arabische muzikale charme te geven.

Henna-artiesten: Nodig henna-artiesten uit om ter plekke ingewikkelde tijdelijke tatoeages te maken, zodat gasten de kans krijgen om een prachtige Arabische traditie te omarmen.

Kledingcode en activiteiten

Moedig je gasten aan om volledig deel te nemen aan het thema door zich passend te kleden en deel te nemen aan thema-activiteiten:

Dresscode: Vraag bezoekers om vloeiende Arabische jurken te dragen, versierd met juwelen en elegante gewaden voor mannen, om de charme en authenticiteit van het evenement te versterken.

Sisha lounge-ruimte: Richt een gezellige hookah lounge in waar gasten gearomatiseerde shisha tabak kunnen proberen terwijl ze genieten van de Arabische sfeer.

Waarzeggerij: Laat waarzeggers de toekomst van de gasten voorspellen met traditionele methodes zoals handlezen of tarotkaarten, om een intrigerend en leuk element toe te voegen.

De momenten vastleggen

Zorg ervoor dat je gasten een blijvende herinnering hebben aan deze magische reis door unieke fotohokjes in te richten:

Arabische achtergronden: Versier fotohokjes met prachtige achtergronden geïnspireerd op Arabische architectuur of schilderachtige woestijnlandschappen.

Thema rekwisieten: Zorg voor leuke rekwisieten zoals magische lampen, tulbanden en sluiers die gasten kunnen gebruiken om hun foto’s een speels tintje te geven.

Uitnodigingen om mee te doen: Moedig gasten aan om optimaal gebruik te maken van de fotomomenten door middel van aankondigingen of bewegwijzering in de hele locatie.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen