Thema: Rond de Wereld

travel concept with worldwide landmarks scaled

Bij het plannen van een bedrijfsevenement kan het kiezen van een uniek en spannend thema het verschil maken bij het creëren van een onvergetelijke ervaring. Een populair thema dat nooit faalt om deelnemers te boeien is “Rond de wereld”. Met dit thema kunnen gasten een reis maken langs verschillende landen en verschillende culturen ervaren zonder de locatie te verlaten.

Dit is een van de thema’s van ons grote thema overzicht. Leer meer over het organiseren van bedrijfsevenement en voeg leuke teambuilding activiteiten eraan toe. 

Het thema opzetten

Om het thema “Rondom de wereld” tot leven te brengen, begin je met het kiezen van diverse decoraties die verschillende delen van de wereld vertegenwoordigen. Hang vlaggen of spandoeken van verschillende landen door de hele locatie en creëer tafelversieringen geïnspireerd op opmerkelijke bestemmingen zoals Parijs, Tokio of Rio de Janeiro. Moedig gasten aan om zich te verkleden in traditionele kleding uit hun favoriete land voor nog meer plezier. Deze meeslepende opstelling zal de deelnemers meteen meevoeren naar een wereldwijd avontuur.

De sfeer creëren

Om de perfecte sfeer te creëren voor een “Around the World” evenement speelt verlichting een cruciale rol. Gebruik warme, schemerige verlichting om de gloed van een kampvuur na te bootsen en zo een gezellige sfeer te creëren waarin gasten verhalen van hun “reizen” kunnen delen. Overweeg daarnaast om afbeeldingen van beroemde oriëntatiepunten of prachtige landschappen uit verschillende landen op muren of schermen te projecteren. Dit versterkt niet alleen het thema, maar dient ook als gespreksonderwerp voor de aanwezigen.

Decoraties

Ballonnen in overvloed: Ballonnen in kleuren die verschillende vlaggen vertegenwoordigen kunnen een feestelijk tintje geven aan de locatie. Ballonnenclusters kunnen strategisch worden geplaatst om gasten door verschillende regio’s te leiden en zo een meeslepende ervaring te creëren. Daarnaast kunnen grote opblaasbare wereldbollen of replica’s van heteluchtballonnen dienen als fascinerende blikvangers.

Culturele artefacten: Versier de evenementruimte met authentieke culturele artefacten, zoals Afrikaanse maskers, Chinese lantaarns of Indiaanse dromenvangers. Deze voorwerpen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar wekken ook nieuwsgierigheid en waardering op voor verschillende culturen.

Bewegwijzering met reisthema: Gebruik op vintage geïnspireerde reisposters of richtingborden die naar verschillende landen of steden wijzen om het thema te versterken en gasten te begeleiden op hun wereldreis.

Eten en drinken in een thema

Een wereld vol smaken: Stel een menu samen met internationale smaken en kenmerkende gerechten uit de hele wereld. Richt eetstations in met keukens als Mexicaanse taco’s, Italiaanse pastagerechten, Indiase currygerechten of sushi-rolletjes geïnspireerd door Japan. Vergeet de desserts niet! Bied verrukkelijke lekkernijen aan zoals Franse macarons of Amerikaanse appeltaart om ieders zoetekauw te bevredigen.

Cocktails en Mocktails: Maak een speciaal cocktailmenu met drankjes geïnspireerd op de traditionele dranken van verschillende landen. Voor non-alcoholische opties kun je exotische mocktails met fruit serveren, zoals de Braziliaanse Caipirinha mocktail of een Virgin Mojito uit Cuba.

Wereldwijd Proefpaspoort: Geef gasten een proefpaspoort met alle gerechten en drankjes. Laat het paspoort afstempelen als de gasten van elke keuken genieten, zodat ze worden aangemoedigd om lekkernijen uit verschillende delen van de wereld te proberen.

Acts, artiesten of entertainment

Authentieke culturele optredens: Voor een extra vleugje authenticiteit kun je artistieke artiesten inhuren die gespecialiseerd zijn in het laten zien van traditionele dansen, muziek en optredens uit verschillende culturen. Flamencodansers kunnen Spaanse bewegingen uitvoeren, terwijl buikdanseressen de gasten versteld doen staan met routines die geïnspireerd zijn op culturen uit het Midden-Oosten. Deze optredens zullen de aanwezigen niet alleen vermaken, maar ook een extra magisch tintje geven aan de hele ervaring.

Wereldmuziek: verwerk muziek uit verschillende regio’s over de hele wereld in het evenement. Speel populaire nummers uit verschillende landen of huur een live band in die nummers uit verschillende genres en culturen ten gehore kan brengen. De gevarieerde muzikale selectie zal een levendige sfeer creëren en de gasten energie geven tijdens hun denkbeeldige reis rond de wereld.

Interactieve activiteiten: Overweeg om interactieve activiteiten rond verschillende culturen toe te voegen. Organiseer danslessen waarbij gasten salsapasjes leren of speel triviavragen over beroemde bezienswaardigheden wereldwijd. Deze boeiende ervaringen zorgen ervoor dat de deelnemers zich niet alleen kunnen mengen, maar zich ook kunnen onderdompelen in de culturele diversiteit terwijl ze een hoop plezier hebben.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen