Thema: Decenia party

80s trainer doing exercises scaled

De bedrijfswereld kan stressvol en soms eentonig zijn. Er is geen betere manier om de routine van je af te schudden en wat kleur te brengen in je professionele ruimte dan het organiseren van een levendig, boeiend evenement. Als je op zoek bent naar een uniek en meeslepend bedrijfsfeest thema, overweeg dan eens een “Party Through the Decades” evenement, een gelegenheid die je gebruikelijke opstelling verandert in een spannende reis door verschillende tijdperken.

Van de glamour van de Roaring 20’s tot de disco van de 70’s, dit feestthema biedt een schat aan nostalgische elementen om te verkennen, zodat je gasten een heerlijke tijdreis kunnen beleven en echt kunnen genieten van het verleden.

Dit is een van de thema’s van ons grote thema overzicht. Leer meer over het organiseren van bedrijfsevenement en voeg leuke teambuilding activiteiten eraan toe. 

Het thema opzetten

Bij het organiseren van een Party Through the Decades-evenement is het cruciaal om de essentie van elk tijdperk goed vast te leggen. Begin met het inrichten van speciale zones voor elk decennium, verrijkt met authentieke rekwisieten en meubels die doen denken aan die tijd. Je kunt bijvoorbeeld een hoek omtoveren tot een jaren ’50 diner, compleet met vintage jukeboxen en geruite tafelkleden, of een deel van je locatie omtoveren tot een psychedelisch jaren ’60 hol vol groovy lavalampen en das-dyed decor.

Onthoud dat het de bedoeling is dat de aanwezigen het gevoel hebben dat ze in een tijdmachine zijn gestapt zodra ze door de deur lopen!

De sfeer creëren

De juiste sfeer creëren is de sleutel om je gasten mee terug in de tijd te nemen. Overweeg elementen zoals decenniumspecifieke muziekafspeellijsten en moedig gasten aan om zich te kleden in lijn met hun favoriete tijdperk. Deze accenten doen wonderen bij het creëren van een levendige en authentieke sfeer.

Een danswedstrijd met tijdperkspecifieke bewegingen of een triviaspel rond de popcultuur van elk decennium kan ook een interactieve en nostalgische laag aan je evenement toevoegen, waardoor de gasten de hele avond betrokken en vermaakt blijven.

Decoraties

Elk tijdperk heeft zijn eigen iconische esthetiek, die je met je decoraties naar voren moet brengen. Voor de jaren 20 kun je bijvoorbeeld een speakeasy sfeer creëren met kristallen kroonluchters, gouden accenten en veren middenstukken. Denk daarentegen voor de jaren 70 aan discoballen, neonlichten en veel glitter.

Integreer deze decorelementen in de speciale zone van elk decennium en zorg ervoor dat de beelden passen bij de sfeer en muziek uit die periode. Vergeet niet om decenniumspecifieke rekwisieten in je fotohokje te plaatsen voor Instagram-waardige kiekjes!

Eten en drinken in een thema

Een reis door de tijd zou onvolledig zijn zonder de gastronomische hoogstandjes uit elk tijdperk. Stel een menu samen dat een eerbetoon is aan de populaire gerechten en dranken van elk decennium. Denk aan cocktails in de stijl van de jaren 20 voor het speakeasy gedeelte of comfort food dat doet denken aan een diner uit de jaren 50.

Zorg ervoor dat je menu gevarieerd is en verschillende smaken aanspreekt, en vergeet niet om elk gerecht te combineren met een drankje dat het perfect aanvult, zoals root beer floats met sliders of martini’s met blini’s met kaviaar.

Acts, artiesten of entertainment

Voor entertainment kun je artiesten inhuren die gespecialiseerd zijn in tijdperk-specifieke stijlen, zoals een swingband voor de jaren ’30 of een disco DJ voor de jaren ’70. Een live band die populaire hits uit alle decennia kan spelen zou een fantastische finale zijn, die iedereen op de dansvloer krijgt en ervoor zorgt dat je evenement eindigt met een hoge noot.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen