Thema: Taco Fiesta

beautiful mexican party decoration with food

Welkom bij de DIY Taco Fiesta, waar de smaken van Mexico tot leven komen in een leuk en heerlijk bedrijfsfeest thema! Als je op zoek bent naar een levendige en onvergetelijke ervaring voor je bedrijfsfeest, zoek dan niet verder. Het doe-het-zelf thema Taco Fiesta biedt eindeloze mogelijkheden om het aan te passen, zodat je je evenement kunt voorzien van de unieke stijl en voorkeuren van je bedrijf. Van de levendige versieringen tot het verrukkelijke menu en het opwindende entertainment, dit op de fiesta geïnspireerde thema belooft een buitengewoon feest te worden dat een blijvende indruk zal achterlaten op alle aanwezigen.

Dit is een van de thema’s van ons grote thema overzicht. Leer meer over het organiseren van bedrijfsevenement en voeg leuke teambuilding activiteiten eraan toe. 

Het thema opzetten

Bij het organiseren van een doe-het-zelf Taco Fiesta is zorgvuldige planning essentieel om alles soepel te laten verlopen. Hier volgt een handleiding voor het organiseren van het perfecte taco-evenement:

Locatie kiezen: Kies een locatie die het gewenste aantal gasten comfortabel kan ontvangen. Of het nu een buitenruimte is met een feestelijke sfeer of een binnenruimte met voldoende ruimte voor entertainment, zorg ervoor dat de locatie past bij de visie van je evenement.

Decoraties: Het creëren van een levendige sfeer is cruciaal om de essentie van een Mexicaanse fiesta vast te leggen. Neem elementen als kleurrijke papel picado spandoeken, piñata’s en sombrero’s op in het decor. Hang waxinelichtjes of feeëriek licht boven je hoofd voor een extra feestelijk tintje. Dek de tafels met kleurrijke tafelkleden en gebruik cactussen of vetplanten als middenstukken om je gasten mee te nemen naar het hart van Mexico.

Zitopstellingen: Overweeg om de zitplaatsen zo te rangschikken dat het socialiseren en mengen van gasten wordt aangemoedigd. Een mix van gemeenschappelijke tafels en loungeplekken kan een ontspannen en plezierige sfeer creëren.

Geluidssysteem: Zorg voor een betrouwbare geluidsinstallatie voor aankondigingen en het afspelen van levendige Mexicaanse muziek tijdens het evenement.

De sfeer creëren

De sleutel tot een succesvolle doe-het-zelf Taco Fiesta ligt in het creëren van een sfeer die de gasten onderdompelt in de geest van Mexico. Hier volgen enkele ideeën om de perfecte sfeer te creëren:

Levendige kleuren: Omarm de levendige kleuren van Mexico door een kleurenpalet te gebruiken dat is geïnspireerd op de traditionele Mexicaanse kunst en cultuur. Kies voor heldere en levendige tinten zoals rood, geel, oranje en blauw om energie en opwinding in de omgeving te brengen.

Muzikale sferen: Muziek is een essentieel onderdeel van elke fiesta. Overweeg om een mariachiband in te huren om de gasten een serenade te brengen met authentieke Mexicaanse deuntjes. Je kunt ook een afspeellijst samenstellen met populaire Mexicaanse liedjes en vrolijke Latijns-Amerikaanse muziek om het feest gaande te houden.

Entertainment: Organiseer leuke activiteiten zoals piñata wedstrijden, salsa danslessen of zelfs een taco eetwedstrijd om je gasten te vermaken.

Decoraties

De versiering van je doe-het-zelf Taco Fiesta zet de toon voor het hele evenement. Hier zijn een paar ideeën om je fiesta visueel aantrekkelijk te maken:

Papel Picado Banners: Hang kleurrijke papel picado banners over de hele locatie. Deze ingewikkeld gesneden papieren vlaggen zijn een vast onderdeel van Mexicaanse feesten en geven je evenement een feestelijk tintje.

Piñatas: Zorg voor traditionele piñatas in verschillende vormen en maten, gevuld met snoep en lekkernijen. Je kunt zelfs een speciale piñata-breekactiviteit organiseren, die zeker een hit zal zijn bij gasten van alle leeftijden.

Sombrero’s en maracas: Gebruik sombrero’s en maracas als decoratieve elementen of zelfs als rekwisieten voor gasten om van te genieten en mee op de foto te gaan.

Eten en drinken in een thema

Een van de hoogtepunten van een DIY Taco Fiesta is het verrukkelijke menu geïnspireerd op de Mexicaanse keuken. Hier zijn wat ideeën voor de perfecte tacospread:

Taco Bar: Richt een tacobar in met verschillende vullingen, zoals gekruid gehakt, gegrilde kip of gemarineerde garnalen. Voeg een scala aan toppings toe, zoals guacamole, salsa verde, pico de gallo, geraspte kaas, zure room, sla en jalapenos voor degenen die van pittig houden.

Voorgerechten: Begin het feest met chips en salsa als voorgerechten, zodat de gasten wat kunnen knabbelen voordat ze zich overgeven aan het hoofdgerecht.

Bijgerechten: Bied traditionele Mexicaanse bijgerechten aan zoals Mexicaanse rijst of gebakken bonen om de taco’s aan te vullen en de eetervaring te verbeteren.

Verfrissende dranken: Les de dorst van de gasten met verfrissende drankjes zoals margarita’s (zowel alcoholische als non-alcoholische versies), traditionele Mexicaanse frisdranken zoals Horchata of Jarritos in verschillende smaken.

Acts, artiesten of entertainment

Om de sfeer van de doe-het-zelf Taco Fiesta echt te verhogen, kun je overwegen om entertainment in te bouwen dat past bij het Mexicaanse thema:

Mariachi-band: Het inhuren van een mariachi-band zorgt voor een authentieke muzikale ervaring op je evenement. Hun levendige optredens en traditionele kledij zullen ongetwijfeld bijdragen aan de feeststemming.

Latijnse dansers: Verlevendig het feest met professionele Latin dansers die traditionele dansvormen zoals salsa of folklorico kunnen laten zien.

Interactieve spelletjes: Organiseer interactieve spelletjes zoals een piñata-breekwedstrijd, een taco-eetwedstrijd of een salsa-danswedstrijd om de gasten erbij te betrekken en een leuke sfeer te creëren.

leuke teambuilding
Teambuilding moet 
heel leuk 
interactief 
geen hard werk 
zijn
  • Leuke en nieuwe teambuilding spellen
  • Full-service evenementenbedrijf
  • Ervaren gastheren/vrouwen
  • Eigen professionele audiovisuele apparatuur
  • Locatie-sourcing diensten
  • Activiteiten op maat voor de behoeften van uw team

Gerelateerde artikelen